E-books lenen met je bibliotheekabonnement

14 mrt 2018

E-books lenen met je bibliotheekabonnement

E-books lenen met je bibliotheekpas? Dat kan sinds enkele jaren bij Bibliotheek Rotterdam. Wil je weten hoeveel mensen al gebruik maken van deze dienst? Lees dan deze blogpost.

Sinds enige jaren kun je met je bibliotheekpas niet alleen boeken, cd’s en video lenen, maar heb je krijg je ook korting op deelname aan workshops, lezingen, theatervoorstellingen, kun je online kranten en tijdschriften lezen op de app Pressreader en heb je ook recht op het gebruik van studieruimtes. Daarnaast kun je met een basis- of plusabonnement online ebooks en luisterboeken lenen en cursussen volgen. In 2017 werden er 72.769 ebooks uitgeleend door leden van Bibliotheek Rotterdam met gemiddeld 14,7 uitleningen per lener. Je kunt kiezen uit een aanbod van ongeveer 20.000 titels, die je kunt lezen op de ereader, tablet, smartphone of computer. Ga voor meer informatie over het aanbod en het lenen van e-books naar de e-bookpagina.

Bekijk hieronder de infographicover over trends en het lenen van e-books in 2017. Klik op de afbeelding voor een grotere versie.

Infographic-over-trends-en-het-lenen-van-e-books

John Valk