Ook je kind veilig online!

16 feb 2018

Ook je kind veilig online!

Kinderen zijn zich niet altijd bewust van hun online veiligheid. Misschien vind je het als ouder zelf ook best ingewikkeld. Mediacoach Judith geeft in deze blog twee tips. 

Privacy
Praat met je kind over privacy. Kinderen denken namelijk vaak heel anders over privacy dan hun ouders. Toch is het niet verstandig dat ze hun e-mailadres, huisadres, leeftijd, school of telefoonnummer online plaatsen. Gebruik daarom het online privacy stappenplan van Mijn Kind Online en help je kind in 6 stappen naar het bewaken van zijn/haar eigen online identiteit. En wie weet heb je er zelf ook nog wat aan! 

Mediagebruik
Doe samen met je kind de ouder en kind quiz en ga in gesprek over jullie mediagebruik. Kijk kritisch naar het mediagebruik van je kind, maar wees ook kritisch op je eigen gedrag. Je kind ziet jou namelijk als zijn of haar voorbeeld.

Meer weten?
Wil je meer weten over hoe je meer kan bijdragen aan de bewustwording van je kind bij online gedrag kijk dan eens bij de Tips voor ouders van Alert Online. Alert Online is een gezamenlijke campagne van overheid, bedrijfsleven en wetenschap met als doel Nederland bewuster en veiliger online te laten zijn.

Als ouder is het verstandig om bewuster en veiliger online te zijn, maar dit geldt zeker ook voor kinderen en zij kunnen jouw hulp goed gebruiken!

Judith Pietersma

1000 Resterende tekens