Wie online belastingaangifte lastig vindt, kon in maart en april terecht bij de bibliotheek.

Voor gratis hulp bij de volledige belastingaangifte of advies bij het invullen konden Rotterdammers een afspraak maken bij de vestigingen Hoogvliet, IJsselmonde, Ommoord en de Centrale Bibliotheek of Hogeschool Rotterdam (Museumpark, wijk Hoboken). De spreekuren worden gefaciliteerd door vrijwilligers en studenten van Stichting de Belastingwinkel, Hogeschool Rotterdam en DOCK. Bezoekers van de informatieavond op 7 maart waren enthousiast over de uitleg en antwoorden op vragen over belastingzaken door de studenten Fiscaal recht van de Erasmusuniversiteit verbonden aan de Belastingwinkel. 

Een afspraak maken
Vanwege de verwachte drukte was vooraf een afspraak maken noodzakelijk. Dat kon vanaf dinsdag 29 januari. De telefonische afsprakenlijn was vanaf dan iedere dinsdag tot en met vrijdag van 09.00 tot 16.00 uur bereikbaar via telefoonnummer 010 2816 337. Via deze lijn kunt u nu geen afspraak meer maken !

Voor gratis hulp bij Belastingaangifte kunt u terecht bij de Stichting Belastingwinkel, die op meerdere plekken in de stad waaronder de Centrale Bibliotheek tot begin juni gratis spreekuren houdt. Kijk voor meer informatie op de website van de Stichting Belastingwinkel of bel naar telefoonnummer 010 - 010-2867218.

Zelf aangifte doen
Wie liever zelf de aangifte doet, maar thuis niet beschikt over een computer of internet is welkom in de vestigingen Charlois, Ommoord, Centrale Bibliotheek, Delfshaven, IJsselmonde en Hoogvliet. In deze vestigingen biedt de bibliotheek gratis toegang tot computers met internet, printfaciliteiten en voldoende privacy om online zaken te doen met de overheid.

Cursussen mediawijsheid 
Bovendien kun je in veel bibliotheken het hele jaar door cursussen volgen op het gebied van digitale vaardigheden. Want steeds meer contacten met de overheid verlopen digitaal maar niet iedereen is even digitaal vaardig. Daarom biedt de bibliotheek naast hulp bij belastingaangifte en het gebruik van computers ook cursussen mediawijsheid. Zoals workshops op maat of workshops Klik & Tik voor wie voor het eerst aan de slag wil met internet en e-mail. Of het Digicafé voor korte vragen op digitaal gebied. Ook biedt de bibliotheek de cursus Digisterker over het gebruik van een Digi-D en andere overheidsdiensten.  

Kijk voor meer informatie over de 'Klik & Tik' computercursus voor beginners, voor de cursus 'Digisterker, omgaan met de digitale overheid' op de pagina van het cursusaanbod. Exacte data, informatie over aanmelden en locaties vind je in de agenda mediawijsheid.

Ruim 1.300 Rotterdammers
De hulp is mogelijk dankzij een convenant tussen de Belastingdienst, de Koninklijke Bibliotheek en de openbare bibliotheken. In vestigingen van Bibliotheek Rotterdam en op de Hogeschool Rotterdam werden in maart en april ruim 1300 Rotterdammers ontvangen om ze te helpen met online belastingaangifte.

2020
Begin 2020 treft u op deze website informatie aan over hoe u zich kunt aanmelden voor hulp bij online belastingaangifte in het komend jaar. Als u hiervan op de hoogte gehouden wilt worden, stuurt u dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .