Wie online belastingaangifte lastig vindt, kan in de maanden maart en april terecht bij de bibliotheek. Voor de volledige belastingaangifte of advies bij het invullen kunnen Rotterdammers in de vestigingen Charlois, Delfshaven, IJsselmonde, Ommoord en de Centrale Bibliotheek gratis een afspraak maken.

Let op: Vanwege de verwachte drukte is vooraf een afspraak maken noodzakelijk. Dat kan op alle maandagen in februari van 10.00 -17.00 uur via telefoonnummer: 010 2816 337.

Wie liever zelf de aangifte doet, maar thuis niet beschikt over een computer is daarvoor ook welkom. Deze vijf vestigingen plus vestiging Hoogvliet bieden gratis toegang tot computers met internet en printfaciliteiten om online zaken te doen met de overheid. Bovendien kun je in veel bibliotheken het hele jaar door cursussen volgen op het gebied van digitale vaardigheden.

Digitaal contact met overheid

Steeds meer contacten met de overheid verlopen digitaal; vooral met de Belastingdienst heeft bijna elke burger te maken. De overheid wil met online contact de zelfredzaamheid van burgers bevorderen, maar niet iedereen is zo digitaal vaardig. Daarom biedt de bibliotheek ondersteuning in de vorm van hulp bij aangifte, het gebruik van computers en digicursussen voor beginners en gevorderden. Kijk voor meer informatie over de 'Klik & Tik' computercursus voor beginners, voor de cursus 'Digisterker, omgaan met de digitale overheid' op de pagina van het cursusaanbod. Exacte data, informatie over aanmelden en lokaties vind je in de agenda mediawijsheid

Ruim 1000 Rotterdammers

De hulp is mogelijk dankzij een convenant tussen de Belastingdienst, de Koninklijke Bibliotheek en de openbare bibliotheken. Bibliotheek Rotterdam verwacht in maart en april ruim 1000 Rotterdammers te kunnen helpen met de belastingspreekuren. Ze werkt hiervoor samen met studenten en vrijwilligers, die de belastingspreekuren verzorgen.

Meer informatie of vragen? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.