Skip to main content

Hulp bij online belastingaangifte

Heb je geen computer of tablet? In de bibliotheek kun je in maart en april op afspraak terecht voor hulp bij online belastingaangifte. Tijdens deze spreekuren word je gratis geholpen door vrijwilligers van Bibliotheek Rotterdam of door studenten van Stichting Belastingwinkel Rotterdam of Hogeschool Rotterdam.

Vanaf 1 maart 2023 zijn de spreekuren voor online aangifte over het jaar 2022 begonnen. Aanmelden is helaas niet meer mogelijk.

 

Heb je toch nog vragen over online belastingaangifte? Dan kun je contact opnemen met de Belastingwinkel Rotterdam. Dat kan per e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch op maandag van 11:00 tot 15:00 uur via telefoonnummer 010 408 2784.

Vanaf mei starten ook de reguliere spreekuren van de Belastingwinkel in de Centrale Bibliotheek weer. Deze zijn ongeveer om de drie weken op dinsdagavond, alleen op afspraak. Je kunt hiervoor een afspraak maken via telefoonnummer 010 286 7218.

 

Wel een computer thuis, maar blijft de belastingaangifte lastig?

Misschien zie je op tegen aangifte inkomstenbelasting doen. Het hoeft echter niet in één keer af. Het kan in kleine stapjes. En met hulp. Hieronder vind je de belastingaangifte in vier stappen.

1. Voorbereiden

Pak de juiste gegevens en documenten erbij. Denk aan je DigiD, BSN, rekeningnummer, jaaropgaaf, jaaroverzichten van je bankrekeningen, WOZ-waarde van je woning, et cetera. Kijk voor een handig overzicht op de website van de Belastingdienst.

2. De aangifte openen

Klik op ‘Inloggen’ op belastingdienst.nl
(rechtsboven in de blauwe balk). Je logt
in met je persoonlijke DigiD. Je bent nu in de Mijn
Belastingdienst­omgeving. Hier klik je
op ‘Inkomstenbelasting’ en vervolgens
op 2020.

Let op! Geef je DigiD nooit uit handen. Ook niet als iemand je helpt. Vraag als het nodig is liever een DigiD Machtiging aan.

3. Controleren

Vergelijk de gegevens die wij voor je hebben ingevuld met de gegevens op jouw eigen papieren. Vul aan of verbeter wat ontbreekt of niet klopt. Twijfel je welke gegevens de juiste zijn? Vul dan je eigen gegevens in.

4. Ondertekenen

Als je de aangifte helemaal hebt ingevuld, onderteken je met je DigiD. Klik daarna op de knop ‘Verzenden’. Je bent klaar als je de pagina 'Ontvangstbevestiging’ ziet.
Tip: bewaar je aangifte ook als pdf.

Hulp nodig?

  • De medewerkers van de Belastingdienst helpen je graag verder. Je kunt een afspraak maken via de BelastingTelefoon: 0800 - 0543. Vraag hiervoor een DigiD-machtiging aan. Op de website van DigiD wordt uitgelegd hoe je dit doet.