Expo | Rotterdam wordt groen!

Van 03 september 2022 10:00 tot 16 oktober 2022 21:00

Wonen in een groene stad, dat is fijn! Met de Stadsprojecten wordt Rotterdam een stuk groener.

De komende jaren komt er veel meer groen in de stad. In de tentoonstelling Rotterdam wordt groen!zie je hoe bekende plekken in de stad veranderen in parken, groene pleinen en straten waar je kunt bewegen of juist ontspannen. Er zijn maquettes te zien van de Rotterdamse Stadsprojecten die in de toekomst gerealiseerd gaan worden.

Het Hofplein, het Schouwburgplein en het Alexanderplein worden mooie groene pleinen. De Westblaak wordt Blaakpark en in het Hofbogenpark kun je straks tussen de toppen van de bomen lopen. In Rotterdam-Zuid komen zelfs drie nieuwe parken: het Rijnhavenpark, het Nelson Mandelapark aan de Maashaven en het Getijdenpark Feyenoord. Daar kun je straks ook genieten aan het water of zelfs wonen: er komen 3000 woningen aan het Rijnhavenpark.

Waarom wordt Rotterdam groener? Groen is nodig. Bijvoorbeeld om de stad af te koelen als het warm is. Planten en bomen zorgen voor schaduw waardoor het minder heet wordt op straat. Doordat de wind door de takken waait, voelt het minder warm aan. En als het regent vangen de blaadjes een deel van het water op. De rest komt op de grond. Daar zakt het water weg en kunnen de wortels van de planten het opzuigen. Daardoor heb je minder last van grote plassen op straat. Door al dat groen komen er meer bloemen, vlinders, bijen, vogels, vleermuizen en kleine dieren zoals egels. Dat is goed voor de natuur in de stad en ook voor de mensen die er wonen. Van groen word je blijer!

Opening en randprogrammering

Op zaterdag 3 september wordt de tentoonstelling feestelijk geopend in de hal van de Centrale Bibliotheek. Op dinsdag 27 september vertelt Annemieke Fontein (landschapsarchitect en hoofd Landschapsarchitectuur bij Stadsontwikkeling Gemeente Rotterdam) over hoe Rotterdam de komende jaren gaat vergroenen tijdens het BibliotheekcollegeOp donderdag 6 oktober organiseren we een Tour de maquette. De projectleiders van Stadsprojecten vertellen dan uitgebreid over de verschillende projecten. Houd de agenda en nieuwsbrief van Bibliotheek Rotterdam in de gaten voor meer informatie over deze activiteiten en andere programmering rondom de tentoonstelling.

• Locatie: Centrale Bibliotheek
  • Toegang: gratis

Beeld: Artist impression Hofbogenpark, De Urbanisten.

Zaterdag 03 september 2022 / Zondag 16 oktober

Tijdvak