Book Night

Van 13 mei 2022 20:30 tot 14 mei 2022 01:00

 

Book Night: (Museum)ParX presenteert Buiten het boekje

Stap op vrijdag 13 mei binnen de muren van de bibliotheek en laat je inspireren door een samenkomst van tijdloze verhalen. Tijdens Book Night nodigen we je uit de bibliotheek opnieuw te leren kennen: een plek voor ontmoeting en verbinding, een vluchtoord, een plek om het onbekende te ontdekken. We vieren de opening van de tentoonstelling Buiten het boekje, gecureerd door (Museum)ParX en geproduceerd door productiehuis Together & Dedicated, met een literair programma, paneltalk en een live muziekprogramma.  

Een boekenkast is al lang niet meer exclusief bestemd voor boeken of magazines. De invulling ervan laat zien wie je bent. Een soort spiegel kunstwerk dat een stukje van jouw persoonlijke stijl en identiteit representeert. In de tentoonstelling Buiten het boekje staan Rotterdamse smaakmakers en hun boekenkast centraal: Elijah Waters, Amber Vineyard, Margreeth Olsthoorn, Max Bijsterbosch, Elten Kiene, Cathelijne Blok en Manuela Goncalves Tavares en Bruno Sitton. Tijdens Book Night vertellen hoofdrolspelers uit de tentoonstelling over de boeken en verhalen die een belangrijke rol hebben gespeeld in hun leven als creatieve makers. 

In het Bibliotheektheater slaan spoken word platform Spraakuhloos en literair podium Frontaal de handen ineen en verzorgen een programma waarin schrijvers en dichters hun liefdes voor het boek en inspiratiebronnen delen.

Frontaal
Frontaal is hét literair podium van Rotterdam met maandelijks een gevarieerd programma! Iedere maand korte verhalen, spoken word en gedichten. Met op de planken Grote Gasten (bekende auteurs) en Literaire Superhelden (aanstormende schrijvers). Frontaal brengt literatuur op een frisse manier aan de man: gezellig en ongedwongen, zonder franje en met ballen. Tijdens Book Night horen we auteurs Alex Boogers, Daphne Huisden en Tyler Koudijzer over de verhalen die hen als kunstenaar gevormd hebben.

Spraakuhloos 
Woorden zwevend tussen de regels, in de kantlijnen en op de kaften: Zaïre Krieger, Benzokarim en TESSA. spreken de woorden uit, die tussen de regels worden achtergelaten. Door hun liefde over het boek en inspiratiebronnen te delen, brengen deze dichters en spoken word artiesten woorden tot leven. Van geschreven naar gesproken, om te horen en te voelen. Nelly dos Reis is de presentatrice van deze avond. 

De avond bouwt op naar een hoogtepunt als Gaidaa het podium betreedt en haar ongekend karakteristieke blend van soul, R&B en jazz en verbluffend stemgeluid laat horen. 

Programma
20.30 uur | Deuren open en start programma Centrale Hall
20.45 uur| Programma door Frontaal | Bibliotheektheater
21.50 uur | Panel talk Buiten het boekje door (Museum)ParX | Centrale hal
22.35 uur| Gaidaa | Centrale hal
23.00 uur| Programma door Spraakuhloos | Bibliotheektheater
23.00 uur | DJ programma tot 01.00 uur

  • Locatie: Centrale hal / Bibliotheektheater
  • Toegang: gratis / € 5,00
  • Aanmelden: Eventbrite

Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door Securitas.

Datum

Vrijdag 13 mei 2022 / Zaterdag 14 mei

Tijdvak

Van 20:30 tot 1:00

Locatie

Onderwerp

Cultuur, Gesprek

© 2019 - Bibliotheek Rotterdam

Voer uw gebruikersnaam / pasnummer en wachtwoord in.