Huis van Erasmus over Burgerschap: Van woorden naar daden

Van 27 oktober 2021 19:00 tot 27 oktober 2021 22:00

Burgerschapsonderwijs wordt vanaf september 2021 een wettelijke verplichting. Stichting Huis van Erasmus organiseert een avondvullend programma over burgerschapsonderwijs en burgerschap.

Onder burgerschap verstaan we de manier waarop mensen deelnemen aan de maatschappij en die helpen vormgeven. Burgerschap komt steeds meer in de schijnwerpers te staan. De Tweede Kamer wil dat scholen meer aan burgerschap doen, Rotterdam geeft burgers via 39 wijkraden een stem en er zijn steeds meer burgerschapsinitiatieven in de stad. Maar wat betekent burgerschap voor het onderwijs, de wijken, de sport en de maatschappij als geheel? Maar vooral: hoe kun je meedoen? Op deze avond gaan we van woorden naar daden want burgerschap is een kwestie van dóen.

De avond start met een Postersessie met presentaties van organisaties die reeds actief zijn met burgerschap, op school en in de stad. Om 20:00 start het Zaalprogramma met een Webinar en TED-talks.

• 19:00 | Inloop + Postersessie
  • 20:00 | Zaalprogramma

Met medewerking van Ronald van Raak (hoogleraar Erasmiaanse waarden EUR en voormalig Tweede Kamerlid), Bram Eidhof (gepromoveerd op Burgerschapsonderwijs), Irene de Kort (VO-raad), Marcel Dela Haije (stadsmarinier racisme, discriminatie, en inclusie), Sulaiman Osman (De Verhalenvanger van Rotterdam) en vele anderen.

Stichting Huis van Erasmus bestaat uit een groep vrijwilligers die zich ten doel stelt een concrete, eigentijdse invulling aan het gedachtegoed van Erasmus te geven.

• Locatie: Bibliotheektheater, Hoogstraat 110 en online via livestream
  • Toegang: gratis
  • Aanmelden: via Eventbrite

Voor toegang tot het Bibliotheektheater is een coronatoegangsbewijs en geldig identiteitsbewijs verplicht. Kijk hier voor meer informatie.

Woensdag 27 oktober 2021

Tijdvak