Filosofie en levenskunst: Erasmus, dwarsdenker

Van 31 oktober 2021 14:00 tot 31 oktober 2021 16:00

We dagen je uit om mee- én tegen te denken, om in gesprek te gaan en vooral nieuwsgierig te zijn naar de ander. Verwacht bij dit programma een pakkende inleiding, een open gesprek en creatieve schrijf en foto-opdrachten in een kleine groep.

Deze week: Erasmus, dwarsdenker

Aan de hand van het nieuwe boek van Sandra Langereis (2021) Erasmus Dwarsdenker wordt op deze ‘Hervormingsdag’ nagegaan wat dit dwarse denken van Erasmus inhield. Met aandacht voor zijn betekenis voor Rotterdam, de filosofie en ons eigen leven.

Nadenken over de belangrijkste onderwerpen uit je dagelijkse leven: werk, vriendschap, liefde. De Filosofiegroep Rotterdam en Bibliotheek Rotterdam bieden een interactief workshopprogramma levenskunst en filosofie. Elke editie is los te volgen.

Deze serie wordt mogelijk gemaakt door de Erasmus Experience.

• Locatie: Desideriuszaal (1e etage), Hoogstraat 110
  • Toegang: € 7,50 (leden)/ € 10,00 (niet leden)
  • Aanmelden: via Eventbrite

Natuurlijk volgen wij de coronamaatregelen van het kabinet. Tussen de zitplekken is 1,5 m afstand. Waar je kunt plaatsnemen is aangegeven. Daarnaast is er desinfectiemateriaal en zorgen wij voor een goed geventileerde ruimte. Kom alsjeblieft niet naar de bibliotheek als jij of je kinderen klachten hebben. Klik hier voor informatie over de coronamaatregelen die bij ons gelden. Omdat het aantal plaatsen beperkt is, moet je van tevoren een plekje reserveren. Zo kunnen we jouw veiligheid en die van andere bezoekers garanderen.

Zondag 31 oktober 2021

Tijdvak