Jeugdstadsdichter

Op zaterdag 1 februari strijden acht finalisten in de leeftijd van 10 tot en met 16 jaar om de titel jeugdstadsdichter van Rotterdam 2020. Benieuwd naar hun skills? Kom ze 1 februari van 15:00 tot 16:30 uur aanmoedigen in het Bibliotheektheater. De finale is gratis, maar meld je wel even aan via Eventbrite.

Wat doet de jeugdstadsdichter?

Als jeugdstadsdichter schrijf je minimaal vier gedichten per jaar. Deze gedichten schrijf je over alles wat met de stad te maken heeft. Een paar onderwerpen staan vast, maar er is ook vrijheid om zelf te bedenken waar je graag over zou willen schrijven.In dit jaar ga je ook een paar keer optreden en je zelf geschreven gedichten voordragen, bijvoorbeeld tijdens het Poetry International Festival en het Kinderboekenweekfeest.

Vlogger Bonnie vroeg vorig jaar stadsdichter Dean Bowen wat je nodig hebt om stadsdichter te zijn: