Zoek een activiteit

Bibliotheekcollege: Tiny Houses (Uitverkocht)

Van 16:00 tot 17:00 | | bibliotheekcollege, lezing

Bibliotheekcollege: Tiny Houses (Uitverkocht)

29 Jun

Jan-Willem van der Male en Noortje Veerman wonen, werken en experimenteren in hun zelfontworpen en -gebouwde Tiny House. Kom tijdens dit Bibliotheekcollege, dat in teken staat van de Rotterdam Architectuurmaand, luisteren naar hun bijzondere verhaal.

Midden in de haven, verstopt tussen het groen, de nieuwbouwwijk in-aanbouw en het oude dorp, staat een klein houten huis op wielen. Hierin wonen Jan-Willem van der Male en Noortje Veerman. Tot het einde van dit jaar wonen, werken en experimenteren zij in hun zelfontworpen en -gebouwde Tiny House. Daarna gaan ze met hun huisje op zoek naar een nieuwe plek.

In anderhalf jaar tijd hebben ze hun droomhuis ontworpen en gebouwd. Nu zijn ze hypotheekvrij, zelfvoorzienend en werken hard aan het realiseren van een Tiny House Village. Ook hebben ze ondertussen de Tiny House Academy opgezet, om anderen te helpen met het ontwerpen en bouwen van hun eigen huisje.

Wat drijft hen zo klein te wonen? Waarom zou je afhankelijk willen zijn van zonne-energie en regenwater? Waarom een flexibel en mobiel huis? Waarom kiezen steeds meer mensen voor deze vorm van wonen? Het antwoord is simpel: Genoegen nemen met genoeg.

• Locatie: Bibliotheektheater, Hoogstraat 110
  • Toegang: Gratis, wel reserveren aan de balie of via onderstaande button

In de maand juni kun je ook diverse maquettes van tiny houses bewonderen tijdens deze leuke mini-expo.