Zoek een activiteit

Van 13:00 tot 17:00 | Centrale Bibliotheek

Expo: Nederlandsche Vogelen

05 Maa / 01 Apr

De lente is in aantocht én het thema van de 83ste Boekenweek is natuur. Geniet daarom in de bibliotheek van de uitgebreide collectie over vogels.

Wist je dat de bibliotheek hele zeldzame boeken bewaart? Deze maand tonen we vijf unieke en kleurrijke boeken uit de kluis: 'Nederlandsche Vogelen’ van Nozeman en Sepp. Het eerste deel verscheen in 1770 en het laatste deel in 1829. Nozeman bracht in zijn boeken alle Nederlandse vogels in beeld, op ware grootte. Naer ’t leeven geheel nieuw en naeuwkeurig getekend, in ’t koper gebragt [=gegraveerd], en natuurlyk gekoleurd [= ingekleurd]. Dat wij deze boeken in de collectie hebben is heel bijzonder. In Nederland zijn er slechts 14 stuks te vinden in openbaar bezit.

Deze activiteit is onderdeel van de Boekenweek. Bekijk het volledige Boekenweekprogramma hier. Deze tentoonstelling is tot stand gekomen in samenwerking met Het Natuurhistorisch Museum Rotterdam.

• Toegang: Gratis
  • Locatie: 1e verdieping