Zoek een activiteit

Van 10:30 tot 00:00 | Rozenburg

Foto-expositie Tamara Heck in Biblio Art

07 Dec / 30 Dec

Een serie portretten van jongeren met een vorm van autisme door fotograaf Tamara Heck.

Tamara Heck presenteert op uitnodiging van de SKCR haar boek ‘Anders = Uniek’ en opent hiermee haar expositie in Biblio Art in de bibliotheek.

In 2015 maakte Tamara een serie portretten van jongeren met een vorm van autisme voor haar opleiding aan de School voor Fotografie.
Van iedere jongere maakte ze een portretfoto met de vraag: wat is er op de foto te zien, wat hebben ze gemeen? Is dit zichtbaar zonder dat je het verhaal er achter kent?
Het antwoord was: nee. Deze jongeren zien er net zo uit als iedere andere leeftijdsgenoot.

Uit eigen ervaring, als moeder van een zoon met Asperger, weet Tamara dat mensen met autisme tegen veel vooroordelen van de buitenwereld oplopen. Gefascineerd door het onderwerp besloot ze na het afronden van de opleiding haar blik te verbreden. Hierbij ontstond ook het idee om er een boek van te maken. Immers hoe meer mensen bereikt worden, hoe meer begrip er wordt gecreëerd.

Tamara heeft 20 mensen met autisme geportretteerd in de leeftijd van 4 tot 54 jaar. Het was een uitdaging om dicht bij deze mensen te komen en ze vast te leggen zoals ze zijn. Door middel van het boek en de expositie wil Tamara de kijker laten zien dat we allemaal uniek zijn en mogen zijn wie we zijn!

• Toegang: gratis