×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 263 niet laden

Zoek een activiteit

Mart Smeets: Mijn Amerika

Van 20:00 tot 21:30 | Centrale Bibliotheek | Bibliotheektheater, Theater, Kaartverkoop

Mart Smeets: Mijn Amerika

20 Dec

Mart Smeets brengt eindelijk zijn langverwachte Amerikaboek uit: Mijn Amerika. Tijdens deze avond neemt hij je mee naar gedenkwaardige plekken uit de Amerikaanse muziekgeschiedenis. 

Op de dag dat president John F. Kennedy werd doodgeschoten, 22 november 1963, begon voor de 16-jarige Mart Smeets een levenslange fascinatie voor Amerika. Zijn werk als sportjournalist bracht hem de 54 jaar erna vaak in het land. Veel van zijn ervaringen op het gebied van muziek, sport, politiek, kunst, geschiedenis, eten, reizen, hotels en het eeuwige racisme belandden in Mijn Amerika. Het boek gaat over persoonlijke ontmoetingen en verhalen over het land waarmee hij een lichtelijke haat-liefdeverhouding ontwikkelde en dat nooit stopte hem te verbazen.

Mart wordt deze avond geïnterviewd door journalist, auteur én Amerika-kenner Jan Donkers en gaat vooral in op de rijke Amerikaanse muziekgeschiedenis. Bereid je voor op een Amerika-avond waarin Mart Smeets je meeneemt naar het Memphis van Elvis Presley, het Murfreesboro waar zijn zoon Tjerk honkbalde, zijn lievelingsmuseum- en restaurant en het kippenvel-moment toen ‘Sweet Caroline’ van Neil Diamond in Fenway Park werd gespeeld, vlak na de aanslag bij de Boston Marathon. Na afloop is het boek Mijn Amerika te koop en signeert Mart Smeets. Een ideaal boek om cadeau te geven met kerst! 

  • Toegang: v.a. €11,50, reserveren via onderstaande button
  • Locatie: Bibliotheektheater

Bestel tickets