Zoek een activiteit

Workshop filosofie en levenskunst: houd jezelf scherp!

Van 14:00 tot 16:00 | Centrale Bibliotheek | erasmus

Workshop filosofie en levenskunst: houd jezelf scherp!

08 Apr

Nadenken over de belangrijkste onderwerpen uit je dagelijkse leven: liefde, vriendschap, werk. Dat doen we bij deze nieuwe serie filosofische workshops. Samen met Filosofiegroep Rotterdam wordt een interactief programma over levenskunst en filosofie aangeboden. Het thema deze week: denkwandelen.

Wat is het goede leven? Wat kunnen we zelf doen om ons leven vorm te geven? En om goed oud te worden? Dr. Peter Harteloh (praktijkfilosoof) en dr. Jan de Bas (cultuurhistoricus) dagen je uit om mee- én tegen te denken en vooral nieuwsgierig te zijn naar de ander. Verwacht bij dit programma een pakkende inleiding, een open gesprek en creatieve schrijf en/of foto-opdrachten in een kleine groep. Elke editie is los te volgen.

Over het thema: denkwandelen
Om te werken aan je eigen levenskunst is het goed om af en toe een filosofische wandeling te maken. Nadenken gaat soms gewoon beter als je loopt. Er zijn verschillende modellen denkwandelingen. We proberen er een paar uit, waarbij we citaten van Erasmus centraal stellen. Deze modellen kan je later zelf toepassen op je eigen filosofische ommetjes.

  • Locatie: 3e verdieping
  • Toegang: leden €5, niet-leden €7,50, inclusief koffie en thee. Max 20 deelnemers per editie.

Deze serie wordt mogelijk gemaakt door de Erasmus Experience.

Bestel tickets