Zoek een activiteit

Workshop filosofie en levenskunst: houd jezelf scherp!

Van 14:00 tot 16:00 | Centrale Bibliotheek | Kaartverkoop, Erasmus

Workshop filosofie en levenskunst: houd jezelf scherp!

11 Feb

Nadenken over de belangrijkste onderwerpen uit je dagelijkse leven: liefde, vriendschap, werk. Dat doen we bij deze nieuwe serie filosofische workshops. Samen met Filosofiegroep Rotterdam wordt een interactief programma over levenskunst en filosofie aangeboden. Het thema deze week: kansen in je leven: een socratisch gesprek.

Wat is het goede leven? Wat kunnen we zelf doen om ons leven vorm te geven? En om goed oud te worden? Dr. Peter Harteloh (praktijkfilosoof) en dr. Jan de Bas (cultuurhistoricus) dagen je uit om mee- én tegen te denken en vooral nieuwsgierig te zijn naar de ander. Verwacht bij dit programma een pakkende inleiding, een open gesprek en creatieve schrijf en/of foto-opdrachten in een kleine groep. Elke editie is los te volgen.

Over het thema: kansen in je leven: een socratisch gesprek
In de levensfilosofie is het zien van mogelijkheden een belangrijk thema voor de vorming van je eigen levenskunst. Een socratisch gesprek is daarbij een handig instrument. Dus: géén aannames hebben, het eigen oordeel uit te stellen, zélf denken en oprecht nieuwsgierig zijn naar wat je gesprekspartner te zeggen heeft. Op basis van een concrete situatie voeren we een socratisch gesprek.

  • Locatie: 3e verdieping
  • Toegang: leden €5, niet-leden €7,50, inclusief koffie en thee. Max 20 deelnemers per editie.

Deze serie wordt mogelijk gemaakt door de Erasmus Experience.

Bestel tickets