Zoek een activiteit

Inspiratiebijeenkomst Kinderboekenweek 2017

Van 13:00 tot 17:00 | Centrale Bibliotheek

Inspiratiebijeenkomst Kinderboekenweek 2017

30 Aug

We nodigen je graag uit voor de Inspiratiebijeenkomst Kinderboekenweek, een middag vol ideeën en inspiratie voor leerkrachten en bibliotheekmedewerkers die werken met leerlingen van groep 5 t/m 8 uit het reguliere basisonderwijs.

Opening:
De middag wordt geopend door kinderboekenschrijver en kindercabaretier Thijs Goverde. Hij schreef onder meer de boekenseries Donderkat en Meesterdief. Daarnaast reist hij met een grappenvoorstelling, speciaal voor kinderen, langs de theaters. Hij vertelt over de grappige en ontroerende dingen die hij meemaakte op basisscholen en over de capriolen die hij uithaalt om kinderen voor boeken te interesseren. Maar ook over zijn persoonlijke ervaring als vader van een dyslect. En hij geeft dat éne argument voor het lezen van boeken, waarmee hij kinderen altijd weer aan het denken zet.

Na het algemene deel kan je twee workshops volgen:
Griezelen zonder spook of weerwolf, kan dat? - Thijs Goverde
Bij griezelen denken we vaak meteen aan de traditionele ‘Halloween’-onderwerpen: vampiers, heksen, ruiters zonder hoofd ... maar niet iedereen houdt echter van dat soort onderwerpen. Kinderboekenschrijver, en zelfverklaard Halloween-hater, Thijs Goverde gaat op zoek naar alternatieven. Uit zijn eigen boeken geeft hij voorbeelden van griezelige verhalen waar geen toverspreuk of fantasie-monster aan te pas komt en samen gaan we in gesprek over de voor- en nadelen van deze ‘andere’ benadering.

Bekroonde boeken en boeken rond het thema van de Kinderboekenweek – Daniel Albering
Daniel Albering, eigenaar van kinderboekwinkel “De Kleine Kapitein”, laat tijdens deze presentatie de verschillende door de Griffeljury bekroonde boeken de revue passeren.

Toegang: gratis voor leerkrachten die werkzaam zijn op een school die deelneemt aan de Bibliotheek op school Rotterdam, max. drie personen per school. Overige deelnemers betalen € 40,- per persoon, exclusief btw.

Locatie: Bibliotheektheater Centrale Bibliotheek, Hoogstraat 110, Rotterdam.

Aanmelden: inschrijven tot 23 augustus 2017  klik hier voor het inschrijfformulier

Vragen? Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel: 010 2816 312.