Rotterdam

Van 17:00 tot 20:00 | Centrale Bibliotheek | careerfest

Careerfest: Carrièrestraat

08 Jun

Tijdens Careerfest kun je in de Carrièrestraat terecht voor tips, tricks en volop loopbaaninspiratie. Zijn je CV en LinkedIn-profiel toe aan een serieuze make-over? Of heb je stijladvies nodig om tijdens je sollicitatie een goede indruk te maken? Dan is de Carrièrestraat jouw place to be! Bij de verschillende stands krijg jij een flinke dosis loopbaaninspiratie.

Een overzicht van alles wat je in de Carrièrestraat tegenkomt:

Meet the Company
Diverse werkgevers geven je tijdens een bedrijfspresentatie een kijkje in de keuken. Wie werken er? Wat voor cultuur hangt daar? Wat maakt hun organisatie een topwerkgever? En nog belangrijker: welke banen bieden zij?

Stijladvies
Tijdens een sollicitatie krijg je maar één kans om een verpletterende eerste indruk te maken. Tijdens Careerfest leer je hoe je dat doet! Op een interactieve manier wordt ingegaan op de do’s en dont’s voor een succesvolle en professionele uitstraling. Er wordt antwoord gegeven op vragen als: hoe onderscheid je je van andere sollicitanten? Hoe wil je overkomen, welke indruk wil je achterlaten? Hoe zorg je dat jouw houding en uitstraling kloppen bij wat je wilt uitstralen? Verder krijg je persoonlijke stylingtips, kleuradvies en presentatietips. Laat zien wie je bent!

Winnen met LinkedIn
LinkedIn biedt handige mogelijkheden om jouw persoonlijke arbeidsmarkt in kaart te brengen. Hoe zet je je netwerk in, hoe maak je een goed LinkedIn-profiel, wat is de kern van wat jij te bieden hebt en hoe breng je je kansen op de arbeidsmarkt in kaart? Deze workshop biedt een stevige basis om te oriënteren, netwerken en solliciteren met behulp van LinkedIn. Hierbij leer je dat het er om gaat LinkedIn te gebruiken om jouw personal brand voor de juiste mensen zichtbaar te maken.

Het CV Loket
Laat je cv checken door de cv-architecten van Het CV Loket. Je leert hier hoe je een professioneel curriculum vitae opstelt dat jou in één oogopslag geschikt maakt voor jouw droombaan.

De Profielfotograaf
Je krijgt nooit een tweede kans voor een eerste indruk! Zorg daarom voor een professionele profielfoto op je cv en social media-profielen en laat een goede indruk achter bij je toekomstige werkgever.

Coachtafels
Vragen over je loopbaan of (startende) plannen? Diverse career- en ondernemerscoaches voorzien jou graag van 1-op-1 advies aan de coachtafels.

• Locatie: 1e verdieping
  • Tijd: 17.00 - 20.00 uur

De Carrièrestraat maakt deel uit van Careerfest, hét evenement voor HBO'ers, WO'ers en starters. Kijk hier voor een overzicht van alle activiteiten.

Careerfest wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Europe Direct.