Rotterdam

Van 14:30 tot 19:45 | Centrale Bibliotheek | careerfest

Careerfest: Carrière in Cultuur

08 Jun

Rotterdam staat voor vernieuwing, vooral in de cultuursector. Om de kansen voor talent en vernieuwing verder te vergroten lanceert Careerfest de area Carrière in Cultuur.

Hieronder vind je een overzicht van alle sessies binnen deze area:

Werksessie van Platform Talentontwikkeling Rotterdam (Music Matters, Jazz International, Theater Zuidplein, Worm, Dansatelier en nog 35 andere organisaties)
Met het Platform Talentontwikkeling Rotterdam zorgen we de komende jaren voor een beter ontwikkel- en vestigingsklimaat voor professioneel talent. Meer samenwerken, kennis delen en ervaringen uitwisselen! We besteden tijdens deze sessie aandacht aan interdisciplinaire producties en laten zien welk werk we achter de schermen doen en hoe waardevol dat is.

• Locatie: Muziekwebplein
  • Tijd: 14.30 - 17.00 uur

Cultuurboost Elevatorpitch met MissPublicity
Bij CultuurBoost leer je nieuwe leuke, jonge mensen uit de creatieve sector kennen, krijg je tools om je beginnende onderneming of een project succesvoller te maken en tips van experts en Cultuurscouts.

• Locatie: lift
  • Tijd: 17.00 - 17.30 uur

Cultureel Ondernemerschap met Renee Trijselaar
Renee coacht, adviseert, traint en verbindt de gevestigde orde aan de toekomstige orde. Na circa 15 jaar in de cultuursector, een MA in Arts, een coachopleiding en een post HBO tot Lean Six Sigma Black Belt heeft zij besloten haar creatieve en artistieke kennis te verenigen met haar inner-nerd. Gewapend met haar liefde voor eigenzinnigheid, kunst, haar netwerk in de cultuursector en haar rekenmachine beoogt zij mensen te inspireren tot efficiënt en vaak ietwat tegendraads (cultureel) ondernemerschap. Hoe ziet toekomstbestendigheid eruit? Hoe beïnvloed je de krachtenvelden waarbinnen je opereert? Hoe kunnen processen sneller, simpeler en goedkoper (jawel, alles tegelijk ook nog!), zonder in te boeten op artistiek gebied? Hoe bouw je een community? En hoe krijg je genoeg lucht in je kop om na te denken over mogelijkheden in plaats van oplossingen? Renee vertelt het je.

• Tijdstip: 17.45- 18.00 uur

Careertalk & Muziek met Omri Tindal
Omri Tindal is een Rotterdamse singer-songwriter. Op jonge leeftijd ontwikkelde hij zijn interesse en passie voor muziek, waarna zijn zangcarrière van start ging. Na diverse gastoptredens en een tour met de groep Delighted werd hij gevraagd voor de Nederlandse Theatertour Soul Brothers, muziek waar hij mee is opgegroeid. The Voice Of Holland was een volgende stap in 2012 waarna de musicals Jersey Boys en Dreamgirls volgden. Eind 2016 kreeg hij de rol van pastoor én zong hij samen met Henriette Tol het nummer Ken je mij van Trijntje Oosterhuis in de Nederlandse bioscoopfilm De Zevende Hemel van Job Gosschalk. Ook werd hij gevraagd om tijdens Humberto Tan’s Let’s Dance een ode aan Michael Jackson te brengen. Dit jaar speelde hij Petrus in The Passion 2017, onder andere in een duet met Roel van Velzen en Dwight Dissels.

• Tijdstip: 18.00 - 18.15 uur

CultuurTinder
Een speeddate met jonge cultuurmakers om meer samenwerking in de cultuursector te stimuleren. De beloftes van cultureel Rotterdam maken graag kennis met directeuren en (beleids)makers van de huidige sector. CultuurTinder biedt je de kans elkaar beter te leren kennen. Wie weet springen de vonken over en ontstaan er serieuze relaties en kansen voor de toekomst. Tijdens CultuurTinder presenteert een jonge garde cultuurmakers een nieuw Rotterdams netwerk, waar iedereen zich bij kan aansluiten.

• Tijdstip: 18.15 - 19.30 uur

Careertalk & Spoken Word met Y.M.P.
Y.M.P., de afkorting van YoungMichPoetry, is een talentvolle woordkunstenaar uit Rotterdam-Zuid. Zijn liefde voor taal ontdekte hij op het dieptepunt van zijn leven: in de gevangenis. Opgegroeid met hiphop, geïnspireerd door onder anderen 50 Cent, Eminem, DMX en de Wu-Tang Clan. Zijn teksten zijn voorzien van ritmische invloeden. Het hiphopbloed giert door zijn lichaam, maar ook invloeden van klassieke muziek stromen door zijn optredens heen. Hij is gaan schrijven om negatieve ervaringen vanuit het verleden om te zetten in positieve gebeurtenissen voor de toekomst. Bewapend met een pen en zijn hersens haalt Y.M.P. het beste uit zichzelf. Onlangs ging zijn onemanshow De Binnenplaats in première. Hierin vertelt hij openhartig zijn levensverhaal in een spannende mix van spoken word en live muziek. Over opgroeien zonder vader, familiewaarden en verkeerde idealen. Y.M.P. organiseert daarnaast het Flow spoken word gala.

• Tijdstip: 19.30 - 19.45 uur

Carrière in Cultuur maakt deel uit van Careerfest, hét evenement voor HBO'ers, WO'ers en starters. Kijk hier voor een overzicht van alle activiteiten.

Careerfest wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Europe Direct.