Zoek een activiteit

Van 11:00 tot 16:00 | Centrale Bibliotheek

Human Library

29 Apr

Benieuwd naar de levensverhalen van mensen die te maken hebben met vooroordelen? Kom dan naar de Human Library en ontdek welke verhalen er schuil gaan achter het stereotype.

“De belangrijkste voorwaarde van geluk is dat je wilt zijn wat je bent”, een citaat van de bekende filosoof Erasmus. Als onderdeel van de Erasmus Experience kun je op zaterdag 29 april naar de Human Library in de Centrale Bibliotheek. In de Human Library leen je geen boeken, maar mensen. Interessante mensen die je in het dagelijks leven misschien niet snel spreekt. Klopt wat we denken over mensen op basis van de buitenkant wel met de werkelijkheid? Een vluchteling, ex-crimineel, transgender, dakloze, en bijna 28 andere 'boeken' zitten klaar om jou hun levensverhaal te vertellen. Dit doen zij graag in een open gesprek waarin alles gevraagd en besproken kan worden. Ook gaan het 'boek' en de 'lener' met elkaar in gesprek naar aanleiding van een citaat van Erasmus.

Met wie kun je allemaal in gesprek tijdens Human Library en hoe werkt het?
Blader hiervoor door de catalogus van Human Library. Een aantal boeken zijn ook beschikbaar in het engels.

Over de Human Library
De Human Library is een beproefd concept van Deense oorsprong, dat mensen met elkaar in contact brengt om zo vooroordelen te onderzoeken en tegen te gaan. Net als in een gewone bibliotheek waar boeken toegang geven tot onbekende werelden, biedt de Human Library bezoekers ook de mogelijkheid in de belevingswereld van een ander te stappen. Op een hele simpele manier: door onbevangen met elkaar in gesprek te gaan.

• Toegang: gratis
  • Plaats: Centrale Bibliotheek, 1e etage

Filosofeer verder bij de Erasmus Experience
Geïnspireerd door de citaten van Erasmus? Bezoek de Erasmus Experience op de 3e verdieping in de Centrale Bibliotheek. In deze interactieve experience leer je net zo scherp denken als de filosoof Erasmus zelf. Duik in het gedachtegoed van Erasmus - en in de jouwe - en kom erachter hoe jij zelf in de wereld staat. Toegang is gratis.

De voornaamste initiator van het project is Europe Direct. Europe Direct brengt Europees beleid dichtbij de mensen. In dit geval gaat het om respect voor diversiteit. Wij wonen met heel veel verschillende mensen in Europa, soms zonder veel van elkaar te weten. Met de Human Library komen mensen dichter bij elkaar.