Zoek een activiteit

Van 16:00 tot 16:50 | Centrale Bibliotheek | Cartoonfestival

Cartoonfestival over 'Vriendschap'

29 Nov / 15 Dec

In 2019 organiseren Stichting Comité Erasmus Icoon van Rotterdam en Stichting Cartoonfestival Rotterdam een cartoonfestival met als thema ‘vriendschap’. Erasmus vond dat 500 jaar geleden een belangrijk thema en dat is het nu nog!

Rotterdam is een stad waar mensen uit alle delen van de wereld samen wonen. Dat samen wonen gaat goed maar het zou nog beter gaan als mensen uit verschillende groepen elkaar meer zouden ontmoeten. In ontmoetingen leren mensen elkaar beter begrijpen. Iets wat wij onszelf ook ter harte kunnen nemen met alle nationaliteiten en culturen in onze stad.

In ontmoetingen leren mensen elkaar beter begrijpen, vond Erasmus al eeuwen geleden: 'De Engelsen verachten de Fransen om geen andere reden dan omdat ze Fransen zijn. Men heeft een hekel aan de Schotten, omdat ze Schotten zijn. De Duitser ligt overhoop met de Fransman en alle twee bestrijden ze de Spanjaard. Wat kan er slechter zijn dan volken die elkaar bestrijden alleen omdat ze andere namen hebben? Er zijn zoveel zaken die hen tot elkaar zouden moeten brengen. Waarom zijn ze als mensen niet welwillend tegenover hun medemensen?' Deze boodschap van Erasmus wil het Comité Erasmus en Stichting Cartoonfestival op een speelse en beeldende manier bekend maken aan alle Rotterdammers.

Onderdeel van  het Cartoonfestival is:

- een internationale cartoonwedstrijd voor professionele cartoonisten van over de hele wereld;

- een expositie van de 100 beste inzendingen  in de Centrale Bibliotheek, 1e etage van 29 november tot en met 15 december

- een boekpublicatie met de 100 beste inzendingen voor de wedstrijd; activiteiten rond de expositie, projecteren van een megagrote afbeelding van de karikatuur die Erasmus van zichzelf maakte;

- cartoonworkshops voor studenten van het vo, mbo en hbo in de Centrale Bibliotheek

• Toegang: gratis
  • Locatie: Centrale Bibliotheek, 1e etage
  • Aanmelden: alleen voor de gratis workshops cartoontekenen. Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.