Zoek een activiteit

Filosofie in Schiebroek: Hoe tolerant ben ik?

Van 10:00 tot 12:00 | Schiebroek | erasmus, workshop, filosofie

Filosofie in Schiebroek: Hoe tolerant ben ik?

26 Feb

Filosofeer samen met anderen over belangrijke onderwerpen uit je dagelijks leven.

Filosoferen kan ook in de bibliotheek. De interactieve workshopserie Filosofie in Schiebroek: Houd jezelf scherp! laat je nadenken over belangrijke onderwerpen uit het dagelijkse leven: werk, vriendschap en liefde.

Samen met Filosofiegroep Rotterdam worden van 23 oktober 2019 tot en met 22 april 2020 workshops over levenskunst en filosofie georganiseerd in vestiging Schiebroek. Verruim je geest door uiteenlopende filosofische thema’s te bespreken. Leer nadenken over de belangrijkste onderwerpen uit het dagelijkse leven. We dagen je uit om mee- én tegen te denken, om in gesprek te gaan en vooral nieuwsgierig te zijn naar de ander. Filosofeer je mee?

Cultuurhistoricus dr. Jan de Bas begeleidt de workshops. Na zijn inleiding volgt een open (socratisch) gesprek met creatieve opdrachten.

Elke editie is los te volgen.

Hoe tolerant ben ik? Socratisch gesprek

Meerdere filosofen bogen zich over het verschijnsel verdraagzaamheid. O.a. Erasmus, John Locke en Martha Nussbaum schreven er over. Hoe verhouden verdraagzaamheid en tolerantie zich tot elkaar? Wat is de grens van verdraagzaamheid? Ben ik verdraagzaam? Hoe verdraagzaam is mijn verdraagzaamheid?

De andere edities hebben de titels Wat is schoonheid? (23 oktober 2019), Heb ik een vrije wil? Socratisch gesprek (20 november 2019), Hoe kan ik het onzegbare zegbaar maken? (15 januari 2020) en Bewegen om beter te leven? Sport als levenskunst (22 april 2020).

• Tickets: €10,- voor leden, €12,50 voor niet-leden
  • Aanmelden: Via onderstaande button of aan de balie van de bibliotheek