Zoek een activiteit

Van 19:00 tot 21:00 | Centrale Bibliotheek | leesclub, pride

Leesclub Proud Young Adult 010: Jen Minkman en Lysander Mazee

26 Sep

Heb jij altijd al gedroomd van een leesclub bij jou in de buurt? Zoek niet verder! Kom naar de Proud Young Adult 010 leesclub in Bibliotheek Rotterdam.

Tijdens de tweede bijeenkomst bespreken wij (in het kader van Rotterdam Pride) de bundel Brave New Love. In deze bundel laten negen Nederlandse YA-auteurs met hun verhalen zien dat diversiteit belangrijk is. Dat je mag zijn wie je bent. Dat je daardoor een vleugje magie in je leven kunt toelaten. Jen Minkman en Lysander Mazee zijn deze avond zelf aanwezig om het boek én het onderwerp diversiteit te bespreken.

Wij zijn vier YA-boekliefhebbers en kunnen uren praten over boeken. En op welke plek kun je daar het beste over praten? In de bieb natuurlijk! Om de twee maanden krijgen wij de gelegenheid van Bibliotheek Rotterdam om samen met jou te praten over YA-boeken. Elke editie kiezen we gezamenlijk een nieuw boek uit om te lezen en regelmatig komt er een YA-auteur langs om met ons mee te kletsen. Vind je het leuk om tijdens de tweede editie samen te discussiëren met Jen Minkman en Lysander Mazee over de nieuwe bundel, onder het genot van een hapje en drankje? En heb je eventueel vragen voor Jen of Lysander zelf? Meld je aan en doe mee! Heb je het boek niet thuis in jouw boekenkast? Geen paniek, als bibliotheek lid kun je het boek in de Bibliotheek lenen.

Jen Minkman schrijft young adult-boeken en heeft haar eigen uitgeverij, Dutch Venture Publishing (DVP). Sinds 2016 is zij hoofd van DVP en sinds 2017 is zij fulltime auteur en uitgever. Ze werd geboren in Alphen aan den Rijn en verhuisde op 19-jarige leeftijd naar Den Haag. Na wat omzwervingen werd ze lerares Engels op een middelbare school. Ze woont nog steeds in Den Haag met haar man en twee kwetterende zebravinken. Tot dusver zijn diverse boeken van haar hand verschenen in het Nederlands, Engels, Duits, Frans, Spaans, Portugees, Italiaans, Chinees en Afrikaans.

Lysander vond als tiener in schrijven het ultieme medium voor de verhalen in zijn hoofd. Na jaren in stilte manuscripten te hebben geschreven, kwam vorig jaar zijn debuut ‘Uit De Diepte’ uit in de bundel Brave New Love. Momenteel werkt Lysander aan Wolventijd, een YA-fantasyroman over een ijshockeyspeler die door legendarische wolvenkrijgers duizend jaar terug in de tijd wordt gesleurd om een van hen te worden en mee te vechten in een oorlog om het laatste heidense heiligdom.

• Locatie: Bordewijkzaal (2e verdieping)
  • Toegang: gratis

De volgende leesclub bijeenkomst is op donderdag 12 december 2019.

Rotterdam Pride 2019 vindt van 22 t/m 29 september plaats op diverse locaties in de stad. Andere activiteiten in de Bibliotheek Rotterdam in het kader van Rotterdam Pride vind je hier.