Zoek een activiteit

Stationscollege: Ons feilbare denken (op het werk)

Van 17:30 tot 18:30 | Stationsbibliotheek | stationscolleges

Stationscollege: Ons feilbare denken (op het werk)

27 Jun

Kom naar de kleinste collegezaal van Rotterdam. Laat je tijdens dit stationscollege inspireren door Chantal van der Leest.

Dankzij onderzoekers als Daniel Kahneman en Richard Thaler (beiden Nobelprijswinnaar) is inmiddels veel bekend over hoe mensen redeneren en keuzes maken. We blijken vaak minder rationeel te handelen dan we denken, zelfs bij grote beslissingen met vergaande consequenties. Chantal van der Leest zet aan de hand van herkenbare situaties de meest voorkomende denk- en inschattingsfouten op een rij en maakt de vertaalslag van de wetenschap naar de praktijk op het werk. Leer je vooroordelen (van jezelf en van anderen) herkennen en omzeilen, de relevante argumenten tegen elkaar afwegen en goed gefundeerde besluiten nemen.

Chantal van der Leest studeerde neuropsychologie en volgde opleidingen in journalistiek en gedragscommunicatie. Het is haar persoonlijke missie om wetenschappelijke informatie toegankelijk te maken voor een breed publiek. Ze schreef het zeer goed ontvangen en veelbesproken boek Ons feilbare denken op het werk.

• Toegang: gratis, maar meld je vanaf 30 mei 2019 aan via Eventbrite
  • Locatie: Stationsbibliotheek

Dit college is onderdeel van de reeks Stationscolleges in de Stationsbibliotheek op Rotterdam Centraal. Mede mogelijk gemaakt door de StationsHuiskamer, Nyenrode Business Universiteit en Uitgeverij Business Contact.