Zoek een activiteit

Van 10:00 tot 17:00 | Centrale Bibliotheek | kunst, bauhaus

Bauhaus Pop-up

04 Maa / 25 Maa

Kom meer te weten over de invloed van de legendarische kunst-en ontwerpschool Bauhaus tijdens deze reizende installatie van Museum Boijmans van Beuningen.

Voorafgaand aan de ambitieuze vernieuwing van het museum, wordt nog eenmaal groots uitgepakt. Museum Boijmans Van Beuningen trapt in februari 2019 het 100-jaar Bauhaus jaar af met een immense tentoonstelling over deze bekende kunst- en ontwerpschool, waarvan de invloed nog steeds voelbaar is.

Boijmans gaat ook buiten het museum 'on tour' met een Bauhaus pop-up installatie. Op een vijftal locaties, waaronder de Centrale Bibliotheek, zal dit bijzondere initiatief opduiken. De installatie is gemaakt door vierdejaarsstudenten Interieurarchitectuur en Meubelontwerpen van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK) in Den Haag.

Meer weten over Bauhaus? Op 24 maart geeft kunsthistoricus Hoo Man Chan een lezing over Bauhaus en Rotterdam tijdens Uurtje Kunst in de Centrale Bibliotheek. Kijk hier voor meer informatie over de lezing.

• Locatie: Centrale Hal
  • Toegang: Gratis toegankelijk tijdens openingstijden

Beeld: 8. László Moholy-Nagy, prospectus 14 Bauhausbücher, 1929, boekdruk. Collectie Flip Bool.