Zoek een activiteit

Van 14:00 tot 14:00 | Delfshaven | jeugd, workshop

Schaakmat, expositie van kinderkunst

27 Dec / 23 Jan

Expositie Schaakmat en clinics op het Groot Rotterdams Schaakspel.

Voor de expositie Schaakmat hebben de kinderen van het Atelier De Kleine Vis zich laten inspireren de traditionele vormen van de schaakstukken.

Het Groot Rotterdam Schaakspel van kunstenaar Harry Hoek is verre van traditioneel. De stukken zijn namelijk allemaal bekende Rotterdamse gebouwen. Tijdens de opening van de expositie op 27 december, om 14.00  uur, en tijdens de kerstvakantie geeft een schaakvrijwilliger les op dit enorme bord. Wie zet er met zijn Beursgebouw de Euromast schaak?

Negen jaar Kleine Vis

Atelier De Kleine Vis startte in november 2009 als buurtinitiatief. Met deze expositie viert De Kleine Vis zijn negenjarig bestaan. Het atelier is open voor kinderen en volwassenen die een of twee keer per week aan hun eigen kunst werken. Ze worden hierbij begeleid door de kunstenaars Houman Esmail Nia, Mosab Anzo en Juan Heinsohn Huala.

Het werk van de jonge kunstenaars is tot 23 januari te zien in bibliotheek Delfshaven. Het Groot Rotterdams Schaakspel blijft staan tot het einde van de kerstvakantie.