Zoek een activiteit

Van 10:00 tot 12:00 | Hoek van Holland

Historische inloop

05 Maa

Het Historisch Genootschap Hoek van Holland organiseert in samenwerking met de bibliotheek een Historische Inloop.

Leden van het Genootschap zijn aanwezig om vragen over de Hoekse geschiedenis te beantwoorden.

Het Genootschap heeft belangstelling voor oude foto's die mogelijk interessant zijn voor het vastleggen van het Hoekse verleden. Bezoekers worden dan ook uitgenodigd om thuis in oude schoenendozen te snuffelen en de vondsten mee te nemen naar de bibliotheek. De foto's worden na toestemming gescand zodat er weer een stukje van de geschiedenis van Hoek van Holland wordt ontrafeld.

Tijdens de inloop zijn ook de uitgaven van het voormalige weekblad De Vuurtoren, voor zover die gedigitaliseerd zijn, te zien.

Kortom, een fijne gelegenheid om oude verhalen terug te halen met behulp van foto's en historische documenten.

• Toegang: gratis

Evenementen herhalingen