• Home
  • Afhaalservice

Afhaalservice Bibliotheek Rotterdam

Als lid van Bibliotheek Rotterdam kun je vanaf nu online boeken bestellen en afhalen bij verschillende vestigingen in de stad. Zo kun je tijdens de lockdown toch gewoon je favoriete boeken lezen!

Lukt het niet om online boeken te bestellen voor de afhaalservice? Neem dan contact op met onze klantenservice via 010 - 2816101.

Heb je een vraag over de afhaalservice? Kijk dan bij onze veelgestelde vragen.


Hoe werkt het?

Volg onderstaande stappen om materialen te bestellen voor de afhaalservice.

Stap 1: controleer de aanwezigheid van je boeken

  • Zoek eerst via de catalogus de boeken op die je wilt laten klaarzetten. Maximaal zes boeken per bibliotheekpas.

    Let op! Je kunt alleen boeken aanvragen die aanwezig zijn in de vestiging waar je de boeken wilt gaan ophalen. In de catalogus zie je een groene button met de tekst ‘Aanwezig - waar?’.  Als je daar op klikt zie je in welke vestigingen dit boek aanwezig is. Je kunt helaas niet vanuit de catalogus doorklikken om de boeken voor de afhaalservice aan te vragen. Noteer titel en auteur om later in te vullen in het formulier.

Stap 2: kies je afhaallocatie

  • Kies onderaan deze pagina de locatie waar je de boeken wilt ophalen.

Stap 3: log in met je Mijn Menu-gegevens

  • Voer je gebruikersnaam of pasnummer en wachtwoord van Mijn Menu in. Heb je nog geen Mijn Menu-account of ben je je inloggegevens vergeten? Ga dan eerst op de pagina Wachtwoord vergeten.

Stap 4: kies een datum en tijdstip

  • Kies op welke datum en tijdstip je de boeken wilt ophalen en bevestig deze. Als een tijdslot in het rood wordt weergegeven is dat tijdslot helaas vol.

Stap 5: vul het afhaalformulier in

  • Nadat het kiezen van een afhaallocatie en tijdstip vul je het afhaalformulier in. Voer hier de titels en auteurs in van de boeken die je wilt laten klaarzetten en klik op ‘verzenden’.

    Zijn jouw boeken onverhoopt niet aanwezig op jouw afhaallocatie? Dan zoeken onze medewerkers een passend alternatief voor je uit. Om zo daarbij te helpen, kun je eventueel ook een genre of interesse invoegen als één van de titels.

Veelgestelde vragen

Hoeveel tijd zit er tussen aanvragen en ophalen van boeken?

Als je vandaag je titels doorgeeft, dan krijg je als eerste mogelijkheid een tijdstip over 2 dagen (afhankelijk van de gekozen locatie).

Ik kan het formulier niet vinden.

Je komt pas bij het formulier voor de afhaalservice als je een afhaallocatie en tijdstip gekozen hebt. Klik dus eerst op jouw gewenste afhaallocatie, daarna op het tijdstip waarop je de materialen wilt ophalen en daarna kom je bij het formulier waar je titels kunt invoeren.

Ik wil alleen mijn gereserveerde boeken van voor de lockdown ophalen. Wat kan ik doen?

Selecteer de locatie waar je boeken staan, kies een tijdstip en vul bij de gewenste boeken in dat er een reservering voor je klaar stond van voor de lockdown die je wilt afhalen.

Kan ik naast de reeds op de pas staande boeken die ik thuis heb nog eens 6 boeken lenen met de afhaalservice?

Afhankelijk van je abonnement kun je een maximum aantal materialen lenen. Daarom kun je boeken inleveren (via de inleverbus of bij het afhalen) om weer 6 nieuwe materialen te kunnen lenen.

Bekijk de specificaties van je abonnement op //www.bibliotheek.rotterdam.nl/word-lid

Kan ik ook boeken inleveren?

Alleen tijdens het afhalen van boekenpakketten vragen we je de boeken die je uithebt weer inleveren. Je krijgt geen boete voor boeken die ingeleverd moeten worden tijdens de periode dat de bibliotheek gesloten is.

Wat gebeurt er als ik mijn boeken niet heb opgehaald?

Ben je niet tijdens jouw tijdslot langsgekomen? Dan worden de door jou gereserveerde boeken weer teruggezet in de kast.

Krijg ik ook nog een email als mijn boeken klaar staan?

Nee, je krijgt alleen direct na je bestelling een bevestigingsmail.

Hulp en contact

Ik heb hulp nodig, waar kan ik terecht?

Neem contact met onze klantenservice via 010 2816101 (bereikbaar op maandag tot en met zaterdag van 9:00 tot 17:00 uur). We helpen je graag!

Ik kan niet zelfstandig naar de bibliotheek komen, wat kan ik doen?

Voor mensen met een fysieke beperking of behorende tot de kwetsbare doelgroep is er het Bibliotheek aan Huis-abonnement! Een abonnement met een gratis haal- en brengservice.

Hoe werkt het? Eén van onze vrijwilligers komt bij je op bezoek om te horen wat je wensen zijn en welk soort boeken je graag leest. Vervolgens vult de vrijwilliger het afhaalformulier in om de boeken voor jou te lenen. De boeken worden bij je thuisgebracht én als je ze uit hebt, ook weer voor je ingeleverd. Meld je aan via onze Klantenservice.

© 2019 - Bibliotheek Rotterdam

Voer uw gebruikersnaam / pasnummer en wachtwoord in.