Het leven vieren, de vrijheid en elkaar? Dat doe je tijdens de zesde editie van Rotterdam Pride in de bibliotheek. Er staat van alles op het programma voor zowel jong als oud. Bezoek de expo With Pride, de show Variété Rosé of schuif aan bij het voorleeshalfuurtje met Ma’ma Queen. In de agenda vind je een totaaloverzicht van alle activiteiten tijdens de Rotterdam Pride. Wij zetten er alvast een paar op een rij!

Expo 'With Pride’ | 40 jaar lhbti strijd

De stichting IHLIA LHGBT Heritage presenteert ‘With Pride’. Een tentoonstelling waarin de strijd voor lhbti-emancipatie van de afgelopen veertig jaar centraal staat. Vanaf 10 september te zien in de Centrale Bibliotheek Rotterdam. Toegang is gratis.

Bibliotheekcollege | Out in Rotterdam & Erasmusgesprek Louis Alves

In het kader van Rotterdam Pride geeft Simone da Silva van DIG IT UP op 20 september een historisch overzicht van 100 jaar Rotterdamse lhbti geschiedenis. Na het bibliotheekcollege vertelt Louis Alves bij de expositie ‘With Pride’ zijn bijzondere levensverhaal.

Voorleeshalfuurtje door Ma’Ma Queen & Rita Book

Tijdens deze speciale editie leest Rotterdam Pride ambassadeur Ma’Ma Queen, samen met Rita Book, voor uit een bijzonder kinderboek. Kom op 25 september om 14.00 naar de Voorleesruimte op de 2e verdieping.

Variété Rosé in het bibliotheektheater

Beleef op 26 september een avond vol decadentie, verlangens, schoonheid en intimiteit tijdens deze ode aan de diversiteit. Flamboyant entertainer Dave trekt je mee de nacht in tijdens deze feelgood variété extravaganza met adembenemende acrobatiek, rokerige burlesque en woelig variété. Als lid van de bibliotheek koop je je kaarten met korting.

Meer te vieren!

Maar er is nog veel meer te doen tijdens Rotterdam Pride in de bibliotheek! Schuif aan bij de film op 4: Girl, kom filosoferen over de liefde, leer over lhbti in de Westerse Kunst, maak kennis met de auteurs van het boek Brave New Love tijdens de leesclub of maak een live uitzending mee van een speciale editie van Chicks and the City.