Je vervelen deze zomervakantie? Dat hoeft helemaal niet! In de bibliotheken staat er van alles op het programma. Bezoek de zomerexpo Ik neem je mee, de Erasmus Experience, Maakplaats010, schuif aan bij de voorleeshalfuurtjes of volg een Maakworkshop.


In onze agenda vind je een totaaloverzicht van alle jeugdactiviteiten tijdens de zomervakantie, maar wij hebben alvast een paar leuke activiteiten voor je uitgezocht!

Zomerexpo en speurtocht 'Ik neem je mee' 

Deze zomervakantie, staat er weer een toffe zomerexpo op het programma in de Centrale Bibliotheek. Deze keer gebaseerd op het gelijknamige boek van Linde Faas. Een magistraal boek over de kracht van fantasie. Wie is dat jongetje in pyjama? En dat meisje met tekenpapier? Ga deze zomervakantie met ze op reis langs tropische vogels, kleurige onderwaterwerelden en oerwouden. Gebruik je fantasie en  doe ook direct mee aan een doldwaze speurtocht. Ook te doen in de bibliotheekvestigingen Ommoord, IJsselmonde, Feijenoord, Hoogvliet, Rozenburg, Overschie en Schiebroek. Kom langs, speur mee en haal gelijk een stempel voor het Jeugd Vakantiepaspoort. 

Erasmus Experience (10+)

Mag iedereen altijd alles zeggen? Is ruzie altijd slecht? Chat met de filosoof Erasmus over deze en andere vragen, verdien stenen en kraak de kluis in deze interactieve expo. Vergeet je Jeugd Vakantiepaspoort niet, want dan krijg je een stempel en ontvang je een cadeautje. De Erasmus Experience vind je op de derde etage van de Centrale Bibliotheek. Toegang is gratis.

Meer plezier!

Natuurlijk hebben we voor de thuisblijvers naast de zomerexpo en speurtocht genoeg te doen! Schuif aan bij een van de voorleeshalfuurtjes, kom Snuffellezen, maak kennis met wetenschap en techniek bij een van de Maakworkshops: ‘Cirkelkunst’ of ‘Soundposter’ of maak een eigen Paradijsvogel in de Maakplaats010.  

Zomeractie

Alle kinderen die deze zomervakantie lid zijn of worden van Bibliotheek Rotterdam krijgen een cadeautje (op=op). Lidmaatschap tot 18 jaar is gratis, dus schrijf je snel in!

Zomerlezen

"Vergeet niet te lezen in de zomervakantie", zegt onze jeugdspecialist Ellen Welschen. "Zo voorkom je namelijk een zomerdip en kun je op hetzelfde leesniveau blijven lezen als voor de zomervakantie". Je kunt natuurlijk naar de bieb komen om een boekje te lezen of de gratis VakantieBieb-app downloaden. Meer tips staan hier.