Ben je tussen de 10 en de 16 jaar oud en lijkt het je leuk om gedichten te schrijven over de stad en af en toe op een podium te staan? Dan ben jij misschien wel de eerste jeugdstadsdichter van Rotterdam!

Wat ga je doen dat jaar?
Als jeugdstadsdichter schrijf je net als de stadsdichter minimaal zes gedichten per jaar. Deze gedichten schrijf je over alles wat met de stad te maken heeft en je hoopt dat zoveel mogelijk andere kinderen en volwassenen jouw gedichten gaan lezen. Soms treed je alleen op en soms ga je samen met de stadsdichter Dean Bowen op pad. Zet de poëzieweek, het Poetry International Festival en de Kinderboekenweek maar alvast in je agenda!

Hoe kun je meedoen?

• Je bent op 1 februari 2020 (de dag van de finale) in de leeftijd van 10 t/m 16 jaar.

• Vóór 1 november stuur je twee zelf geschreven gedichten aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Dat kan kort, lang: het maakt niet uit. Je leukste twee gedichten! En beschrijf ook waarom jij denkt dat je de jeugdstadsdichter van Rotterdam bent.

• Op 18 december maakt de jury bekend welke acht dichters er doorgaan naar de finale.

• Ben je een van deze acht finalisten? Dan krijg je op 18 januari een toffe masterclass poëzie van o.a. stadsdichter Dean Bowen. Tijdens deze masterclass ga je onder anderen aan de slag met een nieuw gedicht. Dit nieuwe gedicht en een van je eerder geschreven gedichten draag je voor tijdens de finale.

• De finale vindt plaatst op 1 februari 2020 in het Bibliotheektheater. Na de optredens van de acht finalisten maakt de jury deze middag de winnaar bekend. Die winnaar mag zichzelf jeugdstadsdichter Rotterdam 2020 noemen!