Lekker lezen tijdens je vakantie? Dat kan met de Vakantiebieb.

Jong en oud lezen met de gratis VakantieBieb-app meer dan 50 e-books de hele zomer lang! De VakantieBieb biedt voor elk wat wils: van spanning tot chicklit en van literatuur tot informatief. De jeugd geniet tijdens de zomermaanden onder meer van e-books van Barbara Barend, Tonke Dragt, Harmen van Straaten en Paul van Loon.

Je leest de e-books eenvoudig op je tablet of smartphone. Dat scheelt dus weer boeken sjouwen.

Leesniveau op peil in de zomer

De VakantieBieb bevat jeugdboeken in alle leeftijdscategorieën, zodat elk kind makkelijk een passend boek vindt. Met de app willen de bibliotheken kinderen stimuleren om door te lezen tijdens de schoolvakantie. Zo genieten ze niet alleen van leuke e-books, maar houden ze ook hun leesvaardigheid (AVI-niveau) op peil. Het positieve effect van blijven lezen tijdens vakantieperiodes blijkt uit onderzoek en geldt voor kinderen uit alle leeftijdscategorieën.

Praktische informatie

Meer informatie over de VakantieBieb (en de titellijst) staat op www.vakantiebieb.nl. De app is beschikbaar in de App Store en in Google Play. De e-books zijn gratis te lezen tot en met 31 augustus, ook zonder lidmaatschap van de bibliotheek.