In de week van 23 tot en met 31 maart is het weer Boekenweek. Van maandag tot en met vrijdag wordt de serie ‘De bibliotheek’ op tv uitgezonden. Documentairemaker Frans Bromet ging in opdracht van de VPRO langs acht openbare bibliotheken in Nederland waaronder Bibliotheek Rotterdam.

In de documentairereeks laat Frans Bromet zien dat de bibliotheek allang niet meer alleen een uitleenpunt voor boeken is. Het is een gratis, openbare plek waar je allerlei verschillende mensen kunt ontmoeten. De serie focust op bibliotheekbezoekers en hun verhalen. In Rotterdam ging de filmploeg onder andere op pad met de bibliobus, gingen ze langs de vestigingen in Delfshaven en Hoek van Holland en filmden ze ‘levende boeken’ tijdens Human Library.

Het resultaat is te zien van maandag 25 t/m vrijdag 29 maart om 19.15 uur op NPO2.

documentaireserie vpro2

Opnames gemaakt tijdens Human Library – beeld: Human Library