Vanaf 6 maart start een nieuwe serie 'Maakworkshops' voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar n de vestigingen Lombardijen, IJsselmonde, Ommoord en Nesselande.

In januari werd de Maakplaats010 geopend in de Centrale Bibliotheek. Een werkplaats voor beginnende makers met moderne, computergestuurde machines, zoals 3D printers en lasersnijders. Deze maakplaats is elke dinsdag- en donderdagmiddag van 13:00 tot 16:00 uur open voor alle beginnende makers.

Speciaal voor de jonge makers van 8 tot en met 12 jaar, voor wie het reizen naar de Centrale Bibliotheek niet altijd uitkomt, is er een serie Maakworkshops ontwikkeld. Lekker dichtbij, in een bibliotheekvestiging in de buurt. Hier kunnen kinderen tussen de 8 en 12 jaar creatief aan de slag met wetenschap en techniek. Denk aan het experimenteren met robots, het ontwerpen van gamecontrollers of  de workshop Lego Brick Challenge.

De workshops zijn gratis voor bibliotheekleden en € 2,50 voor niet-leden. Ze starten om 14:00 uur op woensdagmiddagen (van maart tot en met december 2019):

• Elke 1e woensdag van de maand in vestiging IJsselmonde
  • Elke 2e woensdag van de maand in vestiging Lombardijen (m.u.v. 14 augustus)
  • Elke 3e woensdag van de maand in vestiging Ommoord
  • Elke 4e woensdag van de maand in vestiging Nesselande (m.u.v. 25 december)

Als deze workshops een succes zijn volgen andere vestigingen.

Wat, waar, wanneer?
Iedere maand staat er een andere workshop op het programma. De allereerste Maakworkshop is op 6 maart in vestiging IJsselmonde: Maakworkshop LEGO Brick Challenge (8+). Vergeet je niet aan te melden. Ben je benieuwd naar het totaalprogramma? Kijk dan in de agenda

Nieuwe maaktechnieken
Om succesvol te zijn in de samenleving hebben kinderen 21e-eeuwse vaardigheden nodig zoals creativiteit, digitale vaardigheden, kritisch kunnen denken en communiceren. Wij, Bibliotheek Rotterdam, proberen kinderen en volwassenen te helpen om zich te ontwikkelen en actief en kritisch deel te nemen aan de samenleving. In de nieuwe serie Maakworkshops maken kinderen op een laagdrempelige manier kennis met nieuwe media, trends en nieuwe informatie- en maaktechnieken.

De serie Maakworkshops zijn tot stand gekomen door samenwerking met Dynamic Activities, KITE, Knuts, maX Music, Meekit, The inventors en Young Engineers. De bibliotheek organiseert zelf een workshop tinkering.