Hoera! De voorjaarsvakantie is gestart. Nog op zoek naar een gezellig uitje met de kids? In de bibliotheken staat er van alles op het programma. Hieronder enkele highlights:

Erasmus Experience (10+)
Mag je alles zeggen wat je wil, zelfs als je een ander kwetst? Leuk om samen met je kinderen te doen. Leer meer over elkaar en de filosoof Erasmus tijdens deze interatieve Erasmus Experience.
Doorlopend | tijdens openingstijden | Centrale, 3e etage | gratis (geen ticket nodig)

Maakplaats010 (AL)
Kom naar Maakplaats010; de werkplaats voor alle beginnende makers in de Centrale Bibliotheek. Maak kennis met moderne, computergestuurde machines, zoals 3D printers en lasersnijders. Op dinsdag kun je zelf aan de slag en op donderdag is er een leuke maakworkshop. Meer info...
elke di en do | 13:00 -16:00 | Centrale, 1e etage | toegang is gratis (je betaalt alleen materiaalkosten)

Meet en Greet Andy Griffiths (9+)
Schrijver Andy Griffiths, van de populaire boekenreeks 'De waanzinnige boomhut', vertelt over zijn nieuwste boek: 'De waanzinnige boomhut van 104 verdiepingen'. Samen met de vertaler Edward van de Vendel. Stel na afloop al je vragen en laat je boek signeren!
ma 25 feb | 15:00 | bibliotheektheater | gratis (voor leden) / 2.50 (VOL)

Workshop: zelfrijdend autootje (8+)
Leer tijdens deze workshop hoe je de auto van de toekomst kunt maken en laat hem rijden zonder dat je hem bestuurt!
ma 25 feb | 14:00 | vestiging delfshaven | gratis (VOL)
vr 1 mrt | 11:00 | vestiging hoek van holland | gratis, wel reserveren

Workshop: interactieve soundposter (8+)
Maak tijdens deze workshop je eigen interactieve poster en breng de tekening tot leven.
di 26 feb | 14:00 | vestiging schiebroek | gratis, wel reserveren (VOL)
wo 27 feb | 14:00 | vestiging overschie | gratis, wel reserveren

Jeugdtheater: Vos schept op (4+)
Vos houdt van zoetigheid, Haas eet het liefst gezonde wortels. Dan bedenkt Vos een briljant plan: hij gaat een taart maken die lekker én gezond is. Help je mee?
do 28 feb | 15:00 | bibliotheektheater | v.a. 7,50

Reserveren en tickets

NIEUW: Maakworkshops (8+)
Wil je op een creatieve manier aan de slag met wetenschap en techniek en is de Centrale Bibliotheek net iets te ver. Na de voorjaarsvakantie (vanaf 6 maart) starten we een nieuwe workshopserie 'Maakworkshops' in de vestigingen IJsselmonde, Lombardijen, Ommoord en Nesselande. Speciaal voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar op woensdagmiddagen. Meer info en tickets

Gratis lid tot 18 jaar
En ben je toch in de bibliotheek, maak je kind dan direct lid van Bibliotheek Rotterdam. Tot 18 jaar is dat gratis. Dan heb je direct toegang tot de ruime kinderboekencollectie en krijgt je kindje ook nog 2,50 korting op diverse activiteiten.