Vanaf 14 februari neem je in de bibliotheek een gratis publicatie over het bijzondere project Hipster/Moslim mee naar huis. Op is op dus wees er snel bij!

Een bijzonder project dat al vijf jaar loopt: Hipster/Moslim. Het begon als een simpele fotoserie waarbij moslim- en hipsterjongens gevraagd werden om van kleding te wisselen. Initiatiefnemer Shirin Mirachor wilde mensen hiermee op een speelse manier bewust maken van vooroordelen en hen uitdagen om 'voorbij de baard te kijken'.

Publicatie

Het fotoproject leidde tot edities in Amsterdam, Rotterdam, Antwerpen en Brussel en groeide tot een platform voor interviews, discussie en gesprek. Nu, vijf jaar later, presenteert Hipster/Muslim een publicatie met een verdiepende terugblik, alle beelden en alle interviews gebundeld in een unieke uitgave. Deze publicatie is vanaf 14 februari gratis verkrijgbaar in de hal van de Centrale Bibliotheek. Op is op!

Kijk voor meer informatie op doyougetme.world