Het is weer tijd voor de Boekenweek! Van 23 t/m 31 maart zet Bibliotheek Rotterdam verschillende moedige vrouwen in de spotlightsBenieuwd welke dat zijn? Lees dan snel verder.

Misschien wel de leukste periode van het jaar: de Boekenweek. Een week lang draait het allemaal om het boek. Over het thema dit jaar, De moeder de vrouw, is een hoop te doen geweest. Het zou volgens critici vrouwonvriendelijk zijn. De bibliotheek heeft daarom besloten een eigen draai te geven aan het thema: moedige vrouwen. Welke moedige vrouwen tijdens de Boekenweek naar Rotterdam komen? Je leest het hieronder.

25 maart: Annegreet van Bergen (vestiging Hoek van Holland)
Als er iemand in dit rijtje thuishoort is het bestsellerauteur Annegreet van Bergen wel. Op 25 maart geeft zij een lezing over nieuwste boek Het goede leven, het vervolg op het succesvolle Gouden jaren. Ga voor meer informatie en tickets naar de website

26 maart: Wanda Reisel (vestiging Schiebroek)
In vestiging Schiebroek komt auteur Wanda Reisel op bezoek. In een interview met Jeroen Rozendaal vertelt zij alles over haar nieuwste boek Adam. Ga voor meer informatie en tickets naar de website. 

27 maart: Fidan Ekiz (vestiging IJsselmonde)
De bekende Rotterdamse journaliste, columniste en documentairemaakster Fidan Ekiz heeft de afgelopen jaren een dikke huid ontwikkeld. In een interview met Jet Sol vertelt zij alles over haar werk, beantwoordt ze vragen uit het publiek en signeert ze. Ga voor meer informatie en tickets naar de website

Vanaf 28 maart: Expo Palet van Verzet (Centrale)
Wat bindt vrouwen die in de Tweede Wereldoorlog in verzet gingen met vrouwen die nu in verzet komen? In elk geval een diepe verontwaardiging over misstanden in de samenleving, en de bereidheid om je eigen veiligheid op het spel te zetten. En ook: willen en kunnen zijn wie je bent. In deze expo de verhalen van 14 moedige vrouwen van toen en nu. Ga voor meer informatie naar de website

28 maart: Debat met Bette Dam, Ebru Umar en Gloria Wekker (Bibliotheektheater)
Drie hedendaagse moedige vrouwen gaan met elkaar in debat. Waarom zetten zij zich (on)bewust zo in en durven zij, ondanks de kritiek die zij soms ontvangen, hiermee door te gaan? Met welke vooroordelen worden zij geconfronteerd? Onderdeel van de expositie Palet van Verzet. Ga voor meer informatie en tickets naar de website. 

En verder...
Ben je lid van de bibliotheek? Dan ontvang je deze periode het Boekenweekmagazine vol met interviews en achtergrondartikelen.