Op zaterdag 12 januari opent de bibliotheek haar eigen makerspace: Maakplaats010. Een werkplaats voor beginnende makers die nieuwsgierig zijn naar 3D-printen, lasersnijden, robotica en andere maaktechnieken. Kom langs en maak het mee!

Het is zo ver: Bibliotheek Rotterdam opent haar eerste makerspace in de Centrale: Maakplaats010. Een ruimte waar beginnende makers elkaar ontmoeten, machines delen en ideeën uitwisselen. De machines van Maakplaats010 zijn erg divers. Zo vind je er een vinylsnijder, hittepers, lasersnijder en 3D-printers. Later wordt dit nog aangevuld met een borduurmachine. 

Programmering, workshops en cursussen
Maakplaats010 is toegankelijk voor iedereen die interesse heeft in het ontdekken van nieuwe maaktechnieken. Je hoeft geen pro te zijn. Sterker nog, Maakplaats010 is juist leuk als je een beginnende maker bent. Ontdek jouw maaktalenten via cursussen en workshops, gevorderde makers kunnen zelf aan de slag. Het actuele aanbod, prijzen en tijden vind je op www.maakplaats010.nl

Waar is het feestje?
Op zaterdag 12 januari wordt Maakplaats010 feestelijk geopend. Het belooft een spektakel te worden. Kom langs en maak het mee!

10:00 – 10:30 uur: inloop met koffie, thee, sap en gebak
10:45 – 11:15 uur: ceremoniële opening met robot assistentie
Doorlopend tot 12:00 uur: workshop 'Boek & Licht' voor jong en oud

Toegang is gratis. Locatie: Centrale Bibliotheek, 1e verdieping.

Maakplaats010 is tot stand gekomen door subsidie van Citylab010.