Vier de Nationale Voorleesdagen in de bieb.

Voorlezen is belangrijk en superleuk! Speciaal voor baby’s, peuters, kleuters en hun ouders zijn er daarom de Nationale Voorleesdagen. Bibliotheek Rotterdam doet mee met allerlei activiteiten rond het Prentenboek van het Jaar, Een huis voor Harry, van Leo Timmers. De Nationale Voorleesdagen zijn van woensdag 23 januari tot en met zaterdag 2 februari 2019. Kom je ook?

Voorleesontbijt
De Nationale Voorleesdagen starten op 23 januari met een Voorleesontbijt. In heel Nederland komen kinderen lekker in hun pyjama ontbijten in de bieb. Dus ook hier in Rotterdam! Geniet van je ontbijtje, en luister ondertussen naar het verhaal over Harry, de dikke kater met het kleine hartje die op zoek moet naar een nieuw huis.
Verder kun je in deze periode naar allerlei mooie, spannende en ontroerende jeugdvoorstellingen. Zoals de voorstellingen Miss Miauw, Verdwaald en Een huis voor Harry.
Bekijk hier al onze activiteiten tijdens de Nationale Voorleesdagen. Veel activiteiten zijn gratis. Denk eraan om op tijd een plek te reserveren of een kaartje aan te schaffen.

Actie: vingerpoppetje van Harry de kater cadeau
Maak jij je kind (t/m 5 jaar) tijdens de Nationale Voorleesdagen lid van de bieb? Dan krijg je een vingerpoppetje van kater Harry cadeau. Wees er snel bij, want op is op. Wist je trouwens dat lid worden tot achttien jaar helemaal gratis is?

Van (voor)lezen word je slimmer
Voorlezen is gezellig, het is een moment van rust tussen jou en je kind. En voorlezen is nuttig: het prikkelt de fantasie en is goed voor het denkvermogen van kinderen. Door samen te praten over wat je (voor)leest, leert je kind nieuwe woorden en wordt het taalvaardiger. Daarmee geef je je kind een voorsprong voor de rest van zijn of haar leven.

Tip voor ouders van baby of dreumes
Heb jij een baby of dreumes? De bibliotheek organiseert regelmatig ‘Slimme baby’-bijeenkomsten: gezellige ochtenden in de bieb waarop jij en je kind voorleestips krijgen uit BoekStart en je met andere ouders ervaringen uitwisselt. Hier vind je alle data van de bijeenkomsten en hier lees je meer over BoekStart. Met voorlezen kun je tenslotte niet vroeg genoeg beginnen!

Nationale Voorleesdagen
De Nationale Voorleesdagen bestaan sinds 2004. Ze worden georganiseerd door de CPNB. Doel van de Nationale Voorleesdagen is om het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen te stimuleren. Het winnende Prentenboek van het Jaar heeft een goed verhaal en aantrekkelijke illustraties, en het zit zo in elkaar dat je samen met je peuter of kleuter over het verhaal kunt praten. Meer over de Nationale Voorleesdagen lees je hier.

Prentenboek Top Tien
Elk jaar nomineert de jury tien prentenboeken voor de titel Prentenboek van het Jaar. Een huis voor Harry van Leo Timmers won dit jaar. Hieronder zie je welke tien boeken er genomineerd waren. De boeken uit deze Prentenboek Top Tien kun je allemaal lenen bij Bibliotheek Rotterdam. Maak er samen met je kind een mooi (voor)leesjaar van!
Top Tien:

· Als ik een dinosaurus had – Gabby Dawnay en Alex Barrow