Komende maand is het weer tijd voor Nederland Leest. Een maand waarbij één thema in de bibliotheek centraal staat. Dit jaar is het thema 'voeding'.

Naar aanleiding van Nederland Leest lichten we de collectie over voeding uit in de vestigingen, is Rens Kroes te gast in #Girlboss en kunnen alle leden gratis een smaakvol boek ophalen: Je bent wat je leest voor volwassenen en Graaf Sandwich voor kinderen. 

Je bent wat je leest
Voor volwassenen is er het boek Je bent wat je leest. Een verzameling verhalen en essays over voeding door schrijvers, columnisten, journalisten en meer. Met bijdragen van Rosanne Hertzberger, Charlotte Kleyn, Marion Paul, Joel Broekaert en Pierre Wind.

Graaf Sandwich
Voor jeugd tussen 10 en 14 jaar hebben we het boek Graaf Sandwich. Een boek van Jan Paul Schutten vol wetenswaardigheden over eten en drinken. Met antwoorden op vragen zoals: was cola vroeger echt een medicijn? Wie is Margherita van de pizza Margherita? En klopt het dat chips nooit bedoeld waren om lekker te smaken?

Meer informatie
Nederland Leest loopt van 1 t/m 30 november. De twee boeken zijn beschikbaar voor alle leden én niet-leden in onze vestigingen. Er geld OP=OP, maar er is een ruime hoeveelheid pockets beschikbaar. Verdere informatie is ook te vinden op de site van Nederland Leest.