Heb jij zin in een kletsnat en supergrappig avontuur? Kom dan tijdens de Kinderboekenweek met korting naar De Waterwaack van Natterlande (6+) van Jeugdtheater Hofplein. Een knotsgekke voorstelling naar het gelijknamige boek van Marco Kunst.

Het verhaal gaat over het grote avontuur van de tweeling Gum en Toffee in moerasgebied de Zomp. De ouders van Gum en Toffee erven de Zomp en het Waterwaackhuis  en proberen hier véél geld mee te verdienen. Zij willen de Zomp volbouwen met huizen maar het lijkt erop dat het gebied dit niet ziet zitten en zich verzet tegen de bouw. In het zompige moerasgebied vinden veel vreemde gebeurtenissen plaats. Toffee en Gum gaan op onderzoek uit om erachter te komen wat er aan de hand is.

Jeugdtheater Hofplein vindt (voor)lezen van groot belang en wil met deze voorstelling gebaseerd op een boek zoveel mogelijk kinderen aanmoedigen te gaan lezen. Om dit nog een extra zetje te geven krijgen families die De Waterwaack van Natterlande bezoeken na afloop van de voorstelling gratis het originele boek cadeau (zolang de voorraad strekt).

De foyer van het Hofpleintheater is omgetoverd tot een Zomp waar je voorafgaand aan de voorstelling en na afloop van alles kan doen, zien en beleven. Wil je daarvoor alvast kennismaken met een aantal hoofdrolspelers? Doe dan de speurtocht door het centrum van Rotterdam en zoek naar de verstopte schatkisten met daarin stickers van diverse personages uit het verhaal. Spaar ze allemaal aan de hand van een heuse schatkaart. Deze schatkaart kun je ophalen bij De Theaterschool in Delfshaven of downloaden via www.hofpleintheater.nl

Hoe werkt het?
Voor de voorstellingen tijdens de Kinderboekenweek kun je kaarten reserveren met € 2,50 korting per stuk. Ga naar www.hofpleintheater.nl en gebruik bij het reserveren de actiecode lezersactie. Jouw bibliotheekpas en de gekochte kaarten sámen geven toegang tot de voorstelling. Vergeet je bibliotheekpas dus niet mee te nemen naar het theater en laat deze zien bij de kaartcontrole.

Wanneer?

• zaterdag 6 oktober, 19:30 uur
  • zondag 7 oktober, 14.00 uur:  voorlezen Marco Kunst 15:00 uur: aanvang voorstelling
  • zaterdag 13 oktober, 19:30 uur