Ter gelegenheid van de Kinderboekenweek (3 t/m 14 oktober) schreef de Rotterdamse stadsdichter Derek Otte een gedicht voor alle Rotterdamse kinderen over het thema 'Vriendschap'. Tijdens het grote Kinderboekenweekfeest op zondag 7 oktober draagt Derek het gedicht voor.

Blop duikt op
In het gedicht Blop duikt op leer je Blop de vis kennen. Misschien is hij een beetje anders dan de andere vissen, maar zeg dan ook 'Kom erbij!'. Het gedicht, met illustraties van Marloes de Vries, lees je hier

Kinderboekenweekfeest
Op zondag 7 oktober draagt Derek het gedicht voor tijdens het grote Kinderboekenweekfeest in de Centrale Bibliotheek Rotterdam. Van 12.00 tot 17.00 uur wordt de bibliotheek omgetoverd tot één groot festival met activiteiten, workshops en optredens van bekende kinderboekenschrijvers. Na afloop krijgt iedereen een poster met het gedicht mee naar huis.
Dus, kom gezellig langs met je vrienden en feest mee! Klik hier voor meer info over het feest.