Erasmus is een van de grootste filosofen en geleerden aller tijden. Zijn boeken hebben grote invloed gehad op de wereld waarin we nu leven. Rond de verjaardag van Erasmus (Erasmusweek) staan wij stil bij deze beroemde Rotterdammer met diverse activiteiten:

Human Library: Erasmus special
Klopt wat we denken over een ander op basis van de buitenkant wel met de werkelijkheid? Ga in gesprek met bijzondere ‘levende’ boeken: zakenvrouw, Jood, moslim, transgender, larper en meer.
Centrale Bibliotheek, hal | 27 oktober | 13:00 tot 16:30 | gratis

Lezing: Met Erasmus in mijn rugzak
Job Zomerplaag reisde Europa door in de voetsporen van filosoof Erasmus. In deze gratis lezing vertelt hij alles over zijn belevenissen tijdens deze indrukwekkende reis.
Centrale Bibliotheek, Desideriuszaal | 27 oktober |  14:00 tot 14:45 | Gratis, wel reserveren

Lezing: Pedagogiek van de Hoop
Op zondag 28 oktober vieren we de geboortedag (1466) van Erasmus. Micha de Winter geeft middels een lezing een hedendaagse invulling aan het pedagogische gedachtegoed van Erasmus.
Bibliotheektheater | 28 oktober | 14:00 tot 16:00 | €5,- | aanmelden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lezing: Filosofie en islam
Ga mee op reis door de geschiedenis van het Arabische Rijk en denk mee over het ontstaan van wetenschap tijdens deze lezing door Gerko Tempelman
Centrale Bibliotheek, 3e etage | 4 november | 14:00-15:00 | gratis, wel aanmelden

Erasmus Experience
En ben je toch in de bibliotheek, bezoek dan ook de Erasmus Experience. In deze interactieve expo word je actief aan het denken gezet over jezelf en de wereld en ervaar je dit door de ogen van Erasmus.
Centrale Bibliotheek, 3e etage | tijdens openingstijden | gratis

Erasmusweek 2018
Alle activiteiten in de bibliotheek zijn onderdeel van de Erasmusweek.Thema dit jaar is ‘Gesprek’, naar aanleiding van de publicatie van de ‘Colloquia’ van Desiderius Erasmus, 500 jaar geleden. Van 26 oktober t/m 4 november zijn er diverse activiteiten die in Rotterdam worden georganiseerd. Bekijk hier het totaalprogramma van de Erasmusweek.