Op 1 oktober zijn de voorwaarden van het Plusabonnement gewijzigd. Heb je een Plusabonnement? In dit bericht lees je alles over deze wijzigingen.

De aanpassingen op een rij:

• De leentermijn van boeken wordt zes weken (speelfilms drie weken)
  • Materialen kunnen zes keer verlengd worden, tenzij een materiaal gereserveerd is (in dat geval ontvang je een melding)
  • Het aantal materialen dat je kunt lenen of reserveren stijgt van tien naar twintig.

Waarom nieuwe voorwaarden?

Het Plusabonnement heeft voordelen ten opzichte van de andere abonnementen. Je krijgt niet te maken met boetes, je kunt meer boeken lenen én boeken langer thuis houden. In mei van dit jaar hebben we een groot onderzoek uitgevoerd onder onze leden. Daaruit kwam naar voren dat de huidige leentermijn in veel gevallen een groot voordeel is, maar soms ook klachten veroorzaakt. Zo staan reserveringen soms lang open en komt het voor dat materialen minder goed beschikbaar zijn.

Tevreden leden vinden we belangrijk en klachten willen we graag voorkomen. Daarom hebben we besloten een aantal wijzigingen door te voeren. De uitkomsten van het ledenonderzoek en suggesties van leden in de bibliotheek hebben hiervoor als basis gediend. Met de aanpassingen verwachten we dat de beschikbaarheid van materialen verbetert. Daarnaast is de leentermijn nog steeds ruim: als een materiaal niet gereserveerd is, dan kun je het met een Plusabonnement maximaal zes keer verlengen.

Wanneer?

De nieuwe voorwaarden gelden automatisch met ingang van je nieuwe abonnementsperiode. Wil je eerder overstappen en gebruikmaken van de nieuwe voorwaarden, ga dan naar jouw bibliotheek. Vragen? Bel of mail de klantenservice: 010-2816100 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Abonnementen en tarieven