Geïnspireerd op het boek #GIRLBOSS van Sophia Amoruso, zetten Bibliotheek Rotterdam en Hogeschool Rotterdam sinds 2017 elke twee maanden een ambitieuze vrouw in de spotlights in de nieuwe theaterserie #Girlboss. Deze girlbosses weten wat ze willen en zetten alles op alles om hun dromen te verwezenlijken. Ook dit najaar staan er twee hele leuke ondernemers op het podium.

Tijdens #Girlboss vraagt presentatrice Natasja Morales inspirerende en ondernemende vrouwen het hemd van het lijf over ondernemerschap. Dit jaar is het de beurt aan oud-hockeyinternational en schrijfster Ellen Hoog en foodblogger en schrijfster Rens Kroes.

Donderdag 20 september: Ellen Hoog
Vanaf het moment dat Ellen kon lopen liep ze al met een hockeystick in haar hand. Op haar zevende begon ze officieel te hockeyen, bij Hockeyclub SCHC in Bilthoven, waar ze tot haar 21ste heeft gespeeld. Van 2007 tot mei 2017 speelde ze bij AH&BC in Amstelveen. In 2004, op haar 17e, maakte ze haar debuut bij het Nederlands elftal tijdens een vierlandentoernooi in Argentinië. Na talloze kampioenschappen, 233 interlands en 60 goals heeft Ellen haar indrukwekkende interlandcarrière beëindigd met vele prijzen.

Ellen heeft tijdens haar hockeycarrière niet stil gezeten. Naast twee kookboeken (In Perfecte Conditie & Grenzeloos gezond) heeft ze onder andere ook een eigen voedingslijn (Hiddit) en schrijft ze recepten voor het Algemeen Dagblad. Daarnaast is Ellen met enige regelmaat te zien op televisie en heeft ze onlangs nog een nieuw programma voor Talpa opgenomen, 24-uur mandekking, samen met Naomi van As. Kaarten voor de lezing met Ellen Hoog zijn te koop vanaf €8,75.

Donderdag 22 november: Rens Kroes
De in Friesland geboren en getogen Rens Kroes kreeg al van jongs af aan gezonde en eerlijke voeding voorgeschoteld. Haar grootvader was de eerste biologische boer van Friesland en haar grootmoeder was kruideniersvrouw met een tuin vol kruiden die helende krachten bevatten. Daarnaast was ook haar moeder voedingsdeskundige. Naarmate Kroes ouder werd, groeide haar interesse voor gezondheid en eerlijke voeding en ging zij zich hier meer in verdiepen. Vervolgens vertrok zij naar New York om te studeren en ging zij uiteindelijk aan de slag in een obesitaskliniek. Hierna keerde zij terug naar Nederland waar zij in Amsterdam een opleiding tot voedingsdeskundige en hormoontrainer ging volgen. Na vier receptenboeken te hebben geschreven, komt er dit najaar een lifestyleguide uit: Rens - mijn lifestyleguide. Kaartverkoop start maandag 3 september om 12.00 uur.