Zing op dinsdag 4 september mee met de muzikale voorstelling 'De taal van je hart' in de hal van de Centrale Bibliotheek. Maak een reis langs diverse culturen met een knipoog naar de daaruit voortvloeiende Babylonische spraakverwarring. Rotterdam kent een grote diversiteit aan culturen en taalgebieden en taal is een belangrijk middel om met elkaar in contact te komen. Deze voorstelling is dus geknipt voor Rotterdammers.

Onder begeleiding van Bert Nicodam op piano brengen sopraan Waldin Roes, tenor Augusto Valenco en bariton Johan van Oorschot diverse liederen ten gehore - van het Rotterdamse lied tot de Portugese fado. Meezingen mag!
Er zijn drie voorstellingen: om 13:00, 14:00 en 15:00 uur. Bibliotheek Rotterdam organiseert 'De taal van je hart' samen met Taal voor het Leven, omdat het van 3 tot en met 9 september Week van de Alfabetisering is.

Helaas weten nog steeds weinig mensen in Nederland dat 2,5 miljoen volwassenen in ons land moeite hebben met lezen, schrijven en/of rekenen. En dat zij in veel gevallen ook niet goed met een computer overweg kunnen. Met grote gevolgen op het gebied van geld, werk, gezondheid en gezinsleven. Hoe meer mensen ervan af weten, hoe meer we (samen) kunnen doen. Daarom organiseert Stichting Lezen & Schrijven van 3 tot en met 9 september de Week van de Alfabetisering.

Op de eerste verdieping van de Centrale staat de hele week een kubus met informatie over laaggeletterdheid.

logo wvda