Je vervelen in de zomervakantie? Dat hoeft helemaal niet! In de bibliotheken is er van alles te doen. Bezoek de zomerexpo Dino’s bestaan niet, de Erasmus Experience en doe mee aan allerlei leuke activiteiten in de vestigingen.

In onze agenda vind je een overzicht van alle activiteiten tijdens de zomervakantie, maar wij hebben alvast een paar leuke activiteiten voor je uitgezocht!

Zomerexpo en speurtocht ‘Dino’s bestaan niet!’ (4+)
Dino's bestaan niet! Of toch wel? Ontdek het deze zomervakantie tijdens de interactieve expo ‘Dino’s bestaan niet’ in de Centrale Bibliotheek: Met prachtige illustraties uit het gelijknamige boek van Mark Janssen en een megagrote Dino, als je heeeeeel goed kijkt!

Bij deze expo hoort een speurtocht die je in de Centrale Bibliotheek en de bibliotheken Feijenoord, Hoogvliet, IJsselmonde, Ommoord, Overschie en Schiebroek kunt doen. Kom langs, speur mee en haal gelijk een stempel voor het Jeugd Vakantiepaspoort en maak kans op een gesigneerd boek van Mark Janssen. Let op in de zomervakantie hebben de vestigingen Overschie en Schiebroek gewijzigde openingstijden. Kijk dus voor je bezoek even bij de 'openingstijden'.

Meer Dinoplezier!
Natuurlijk hebben we voor de thuisblijvers naast de zomerexpo en speurtocht genoeg te doen! Wat dacht je van de workshops ‘Dino’s tekenen’ of ‘Dinoprofessor’ bij diverse vestigingen van Bibliotheek Rotterdam. Of de workshop (zit vol) door Mark Janssen in de Centrale Bibliotheek op 24 augustus,

Erasmus Experience (10+)
Mag iedereen altijd alles zeggen? Is ruzie altijd slecht? Wat vind jij? Chat met de filosoof Erasmus over deze en andere vragen, verdien stenen en kraak de kluis in deze interactieve expo. Vergeet je Jeugd Vakantiepaspoort niet, want dan krijg je een stempel en ontvang je een cadeautje. De Erasmus Experience vind je op de derde etage van de Centrale Bibliotheek. Toegang is gratis.

Jeugdtheater: Dini’s Poppenrijk
Waan je in een echte sprookjeswereld met Dini’s Poppenrijk: Prinses Dini en de Piraten en de Slagroomslang. Op 17, 18 juli en 21 en 22 augustus in Theater Islemunda. Kijk voor meer informatie, tickets en data op de website. En er staat ook nog een leuke actie in het Jeugd Vakantiepaspoort.

Zomerlezen
"Vergeet niet te lezen in de zomervakantie", zegt onze jeugdspecialist Ellen Welschen. "Zo voorkom je namelijk een zomerdip en kun je op hetzelfde leesniveau blijven lezen als voor de zomervakantie". Meer tips staan hier.

Zomeractie
Alle kinderen die lid zijn of worden van Bibliotheek Rotterdam krijgen deze zomervakantie een bijzonder zaklampje cadeau (op=op). Lidmaatschap tot 18 jaar is gratis, dus schrijf je snel in!