Op woensdag 4 juli is vestiging Schiebroek officieel geopend door directeur van Bibliotheek Rotterdam Theo Kemperman en Jenny Fix, rayondirecteur Noord buiten de ring bij Gemeente Rotterdam. 

Na 53 jaar is vestiging Schiebroek van het Kastanjeplein naar de Peppelweg 87a verhuisd, dé winkelstraat van Schiebroek. De voorzieningen van de bibliotheek zijn uitgebreid, er is een ruime collectie voor jong en oud, er zijn studieplekken en er is ruimte voor ontmoeting en activiteiten. Ook zijn er ruimere openingstijden. Dit is de 10e opening  van een nieuwe bibliotheek van Rotterdam (verhuizingen, herinrichtingen en nieuwe locaties) binnen 3 jaar tijd.

Directeur Theo Kemperman: “Ik vind het heel spannend dat dit alweer de 10e opening is. Graag wil ik benadrukken dat we er trots op zijn dat we midden in de wijk zitten, dichtbij de mensen. Ik wil iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt bedanken. Fijn dat we dit samen doen, op deze mooie centrale plek. Een ontmoetingsplek met ruimte voor activiteiten en aandacht voor het bevorderen van taalvaardigheid.”

De inrichting van de nieuwe bibliotheek is uitnodigend, duurzaam en flexibel vanwege verrijdbare kasten. De bibliotheek maakt nu ook gebruik van self-service uren. Er is dan geen medewerker aanwezig maar je kunt dan wel boeken lenen en inleveren en gebruik maken van de PC’s.