Derek Otte, stadsdichter van Rotterdam, heeft vmbo en mbo-leerlingen op weg geholpen met het schrijven van hun eigen verhaal. Verhalen waarin de stad Rotterdam en de dromen die zij hebben voor deze stad centraal staan. De 43 verhalen zijn gepubliceerd in een bundel die is overhandigd aan onze burgemeester Ahmed Aboutaleb.

Er Zal Eens
Tijdens Er Zal Eens, een samenwerking tussen de stadsdichter en Passionate Bulkboek, leerden de leerlingen in verschillende lessen hun eigen verhaal te maken. Een van deze lessen werd gegeven door stadsdichter Derek Otte. Hij vroeg de jongeren hun fantasie in te zetten en hun zorgen, dromen, hoop en enthousiasme te delen in een origineel verhaal. Uiteindelijk zijn alle verhalen, volgens de burgemeester ‘indrukwekkend en bij vlagen ontroerend’, verschenen in de Er Zal Eens-verhalenbundel.

Presentatie
Leerlingen van de G.K. Hogendorpschool, het Montfort College en het Zadkine (loc. Frankendaal) deden mee aan het project en uit iedere klas werd een verhaal voorgedragen aan de burgemeester. Daarna nam hij de bundel in ontvangst en werd de middag afgesloten met spoken-word optredens van Mariana Hirschfeld en Derek Otte zelf. Alle leerlingen kregen de bundel mee en kan besteld worden via Sweek

Foto: Marco De Swart