Dit jaar opent Bibliotheek Rotterdam haar eigen makerspace: Maakplaats010. Dit wordt dé plek voor creatieve, Rotterdamse makers.

Makerspace is een ruimte waar creatieve makers elkaar ontmoeten en waar ze naast de ruimte ook machines (3D-printer, lasercutter, vinylsnijder) delen en ideeën uitwisselen. Het wordt ook wel de broedplaats voor innovatie genoemd. In juni 2018* opent de bibliotheek haar eigen makerspace op de Jongerenvloer in de Centrale Bibliotheek. Maakplaats010 is voor álle Rotterdammers: jong en oud, ervaren en niet ervaren. Vanaf donderdag 5 april wordt een deel van de Jongerenvloer afgesloten wegens verbouwing. De computers op deze vloer zijn nog wel beschikbaar voor gebruik. Excuses voor de eventuele overlast.

Benieuwd naar de ontwikkelingen rondom Maakplaats010? Vanaf juni organiseren we inspiratiebijeenkomsten voor alle Rotterdammers die meer informatie willen over de mogelijkheden van Maakplaats010. Houd hiervoor onze kanalen goed in de gaten. Heb je nu al een prangende vraag? Zet deze dan op de mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

* Update: we moeten concluderen dat het onder de knie krijgen van alle software & apparatuur een behoorlijke kluif is! Er is meer tijd nodig om het eigen te maken. Daarom is besloten Maakplaats010 vanaf september open te stellen voor publiek i.p.v. de aangekondigde juni.