Rotterdamse Rotaryclubs hebben tienduizend euro gedoneerd voor de bestrijding van laaggeletterdheid in de stad. Reineke Bierenbroodspot, voorzitter van de Rotarywerkgroep Laaggeletterdheid, overhandigde donderdag 1 maart een cheque aan Theo Kemperman, directeur van Bibliotheek Rotterdam.

Laaggeletterdheid is in Rotterdam een groot probleem. Honderdduizend stedelingen, ofwel 21% van de bevolking, behoort tot die groep. Met die tienduizend euro kan een jaar lang een taalklas worden bekostigd, waarin zo’n vijftien Rotterdammers, met Nederlands als moedertaal, les krijgen van een professionele docent. Het bedrag is bijeengebracht door tien Rotterdamse Rotaryclubs die in oktober meededen aan een Groot Dictee in het Bibliotheektheater in het kader van het Rotary Letter Festival.

Als vrijwilliger helpen? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of zie //www.bibliotheek.rotterdam.nl/vrijwilligers