Wie online belastingaangifte lastig vindt, kan in de eerste twee weken van maart terecht bij de bibliotheek. Voor de volledige belastingaangifte of advies bij het invullen kunnen Rotterdammers gratis een afspraak maken bij de vestigingen Hoogvliet, IJsselmonde, de Centrale Bibliotheek of Hogeschool Rotterdam (Museumpark). De spreekuren worden gefaciliteerd door vrijwilligers en studenten van Stichting de Belastingwinkel, Hogeschool Rotterdam en DOCK.

Maak op tijd een afspraak
Vanwege de verwachte drukte is vooraf een afspraak maken noodzakelijk. Dat kan vanaf dinsdag 30 januari. De telefonische afsprakenlijn is vanaf dan iedere dinsdag tot en met vrijdag van 09.00 tot 16.00 uur bereikbaar via telefoonnummer: 010 2816 337. Een afspraak maken kan ook door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Zelf aangifte doen
Wie liever zelf de aangifte doet, maar thuis niet beschikt over een computer of internet is welkom in de vestigingen Charlois, Ommoord, Centrale Bibliotheek, Delfshaven, IJsselmonde en Hoogvliet. In deze vestigingen biedt de bibliotheek gratis toegang tot computers met internet, printfaciliteiten en voldoende privacy om online zaken te doen met de overheid.

Cursussen mediawijsheid
Bovendien kun je in veel bibliotheken het hele jaar door cursussen volgen op het gebied van digitale vaardigheden. Want steeds meer contacten met de overheid verlopen digitaal, maar niet iedereen is even digitaal vaardig. Daarom biedt de bibliotheek naast hulp bij belastingaangifte en het gebruik van computers ook cursussen mediawijsheid. Zoals workshops op maat of workshops Klik & Tik voor wie voor het eerst aan de slag wil met internet en e-mail. Of het Digicafé voor korte vragen op digitaal gebied. Ook biedt de bibliotheek de cursus Digisterker over het gebruik van een Digi-D en andere overheidsdiensten.

Ruim duizend Rotterdammers
De hulp is mogelijk dankzij een convenant tussen de Belastingdienst, de Koninklijke Bibliotheek en de openbare bibliotheken. Bibliotheek Rotterdam verwacht in maart en april ruim duizend Rotterdammers te kunnen helpen met de belastingspreekuren. Meer informatie: www.bibliotheek.rotterdam.nl/belastingen.